Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,5% η απόδοση του 10ετούς Bund

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 4,40%, ενώ του αντίστοιχου ελληνικού κατά μιάμιση μονάδα βάσης, στο 4,23%.

Στο 3,5% η απόδοση του 10ετούς Bund

 

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού σταθεροποιείται γύρω στο 3,5%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση και οι επενδυτές αξιολόγησαν την αύξηση επιτοκίων της Federal Reserve χθες.

Το Brent διαπραγματεύεται γύρω στα $105 το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι σχεδιάζει να αποκαταστήσει περίπου το ήμισυ της δυναμικότητας του κατεστραμμένου αγωγού East-West μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 4,40%, ενώ του αντίστοιχου ελληνικού κατά μιάμιση μονάδα βάσης, στο 4,23%.

Πετρέλαιο και πληθωρισμός

Οι προοπτικές για τη Μέση Ανατολή παραμένουν αβέβαιες, διατηρώντας τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα και προσθέτοντας νέες προκλήσεις για τις κεντρικές τράπεζες, καθώς προσπαθούν να περιορίσουν τον πληθωρισμό χωρίς να ασκήσουν υπερβολική πίεση στην οικονομική δραστηριότητα.

Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, στην πρώτη αύξηση από τον Ιούλιο του 2023, και σηματοδότησε μία ακόμη αύξηση αργότερα μέσα στο έτος, εν μέσω επίμονων πληθωριστικών πιέσεων.

Νέες αυξήσεις από την ΕΚΤ

Παράλληλα, οι αγορές προεξοφλούν τουλάχιστον μία ακόμη αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ φέτος.

Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια για δεύτερη φορά φέτος την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη τους νέους πληθωριστικούς κινδύνους που δημιουργούν οι υψηλότερες τιμές ενέργειας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο