Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tyco και Enron χτυπούν τη Wall Street

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, καθώς επικράτησαν έντονες ανησυχίες για τις άγνωστες δραστηριότητες του κολοσσού ηλεκτρονικών Tyco International που ήρθαν σήμερα στο φως μετά από τρία χρόνια. Αρνητικά επέδρασαν ακόμη και οι εξελίξεις στο θέμα της Enron.

Η Tyco International και η Enron έδωσαν τη χαριστική βολή στη Wall Street, κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους δείκτες να καταγράφουν σημαντικές απώλειες.

Η Tyco μόλις σήμερα ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών είχε προχωρήσει σε εξαγορές ύψους 8 δις, δολαρίων, τις οποίες δεν είχε κοινοποιήσει. Από την πλευρά της Enron, οι εξελίξεις παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας για τον πρώην ενεργειακό κολοσσό, με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της, Κένεθ Λι, να αρνείται να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 9687,09 μονάδες με απώλειες της τάξης του 2,22%, ενώ και ο Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 2,92%, διαμορφώνοντας την τιμή του στις 1855,50 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v