Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικότητα στην Wall εν αναμονή της Yellen

Διστακτικές κινήσεις σημειώνουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, με τους επενδυτές να αναμένουν την κατάθεση της Janet Yellen. Διολισθαίνει στο 1,13 το ευρώ. Κέρδη πάνω από 1% για το αργό. Μικρή πτώση για τον χρυσό.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι μετοχές στην Wall, με τον S&P 500 κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την κατάθεση της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen.

O Dow Jones ενισχύεται 0,14% στις 18.145 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,14% στις 4.954 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται οριακά υψηλότερα 0,02% στις 2.110 μονάδες.

Oι επενδυτές προσπαθούν να αντλήσουν πληροφορίες για το πότε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, τα οποία βρίσκονται σε μηδενικά επίπεδα από το 2008.

Από το μέτωπο των macro, μεγάλη πτώση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, με βάση τον δείκτη που καταρτίζει το CBO.Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης μειώθηκε στις 96,4 μονάδες από 103,8 μονάδες τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διολισθήσει στις 99,6 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,13.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο κινείται 1,19 υψηλότερα στα 50,01 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει μικρή πτώση στα 1.198 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Micron Technologies υποχωρεί 5,5%.

Η μετοχή της Windstream Holdings διολισθαίνει 5,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v