Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πετρέλαιο έριξε τη Wall Street

Μικρές πιέσεις στην αμερικανική αγορά σήμερα μετά τα ιστορικά ρεκόρ της Παρασκευής, υπό το βάρος της υποχώρησης του «μαύρου χρυσού» κάτω από τα 50 δολάρια με πτώση άνω του 3%. Υποχώρησε το ευρώ, πάνω από τα $1.200 ο χρυσός. Σε νέα υψηλά Φρανκφούρτη-Παρίσι.

Οι πιέσεις στις πετρελαϊκές μετοχές οδήγησαν τον Dow Jones και τον S&P 500 σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα, μετά τα ιστορικά ρεκόρ την Παρασκευή. 

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,13% στις 18.117 μονάδες, ο S&P υποχώρησε 0,01% στις 2.110 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq εμφάνισε οριακή άνοδο 0,10% στις 4.961 μονάδες

Σημειώνεται ότι οι Dow Jones και S&P 500 κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα στη συνεδρίαση της Παρασκευής. 
 
Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης τέθηκαν οι πετρελαϊκές τιμές, μετά την υποχώρηση του μαύρου χρυσού εκ νέου κάτω από τα επίπεδα των 50 δολαρίων, με απώλειες σχεδόν 3%. 
 
Η κίνηση του πετρελαίου προκάλεσε πιέσεις στις μετοχές του κλάδου, ενώ υποχώρησαν ακόμη οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών και του χρηματοοικονομικού κλάδου. Στον αντίποδα, ανοδικά κινήθηκε ο φαρμακευτικός κλάδος λόγω κινητικότητας και σεναρίων για εξαγορές.  

Στο επίκεντρο βρέθηκε και η συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι οι δύσκολες διαπραγματεύσεις δεν έχουν τελειώσει. "Κλωτσάνε τη μπάλα παραπέρα, αλλά είναι καλύτερο από το τίποτα και για την ώρα, οι επενδυτές θα το δουν θετικά, υπό την προϋπόθεση ότι (σ.σ. οι Ελληνες) θα καταθέσουν τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις σήμερα", σχολιάζει ο Alan McQuaid, αναλυτής της αμερικανικής Merrion Stockbrokers.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές, διευρύνοντας τα υψηλά 7 ετών στα οποία κινήθηκαν την Παρασκευή. Ανοδο 0,73% εμφάνισε ο DAX 30, κινούμενος σε νέα ιστορικά υψηλά στις 11.131 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με άνοδο 0,64% στις 4.862 μονάδες. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο εμφάνισε οριακή υποχώρηση 0,05% στις 6.912 μονάδες, επηρεαζόμενος από τις πιέσεις στη μετοχή της HSBC. 

Το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου μετά την άνοδο της Παρασκευής, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1312 δολάριο.

Πτωτικά κινήθηκαν τα εμπορεύματα, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,24% στα 1.202 δολάρια την ουγκιά, τη στιγμή που το πετρέλαιο εμφάνισε πτώση άνω του 3% στα 49,25 δολάρια το βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v