Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεατής στο "ελληνικό δράμα" η Wall Street

Την "τραμπάλα" των ελληνικών εξελίξεων παρακολουθούν οι επενδυτές και στην Wall Street. "Ψύχραιμες" οι ευρωαγορές. Ενδοσυνεδριακό ρεκόρ 15 ετών για τον Nikkei στο Τόκιο. Νέα βουτιά πετρελαίου λόγω αποθεμάτων στις ΗΠΑ, ανάκαμψη χρυσού λόγω της Fed.

Μικτές, σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι περίπλοκες ελληνικές εξελίξεις συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Σημαντικές μακροοικονομικές και επιχειρηματικές ανακοινώσεις κινούν επίσης τα νήματα στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,46% στις 17.945 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,41% στις 2.091 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 4.901 μονάδες.

Οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν χθες σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, καθώς οι επενδυτές αφομοίωναν την δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, που έδειξαν ότι δεν αποκλείεται να καθυστερήσει η αύξηση των επιτοκίων.

Σήμερα, το «ελληνικό δράμα» επιστρέφει στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, μετά την κατάθεση της ελληνικής πρότασης για ανακούφιση από το δανειακό βάρος και την σχεδόν αυτόματα απόρριψή του από την γερμανική πλευρά.

Οι αγορές αντιδρούν με σχετική ψυχραιμία στις εξελίξεις και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχασε τα πρωινά του κέρδη αλλά κινείται σταθεροποιητικά.

Οσον αφορά την αμερικανική οικονομία, ανακοινώθηκαν ευνοϊκά στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε αισθητά κατά 21.000 την περασμένη εβδομάδα και στα ταμεία εμφανίστηκαν 283.000 νέοι άνεργοι, ένας αριθμός που δείχνει ότι οι απολύσεις παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και η τάση προσλήψεων ικανοποιητική.

Νέα βουτιά εμφανίζουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν εντυπωσιακή αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα, και οι μετοχές των ενεργειακών επιχειρήσεων και των πετρελαϊκών funds υφίστανται σημαντικές πιέσεις.

Πλούσια είναι η συνεδρίαση σε ανακοινώσεις επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τριμήνου, με τα Q4 των T-Mobile US, Hormel Foods, Wal-Mart Stores, Priceline Group, DirecTV και SolarCity.

Στην Ασία, ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο κατέκτησε ενδοσυνεδριακό ρεκόρ 15 ετών, ενώ κλειστές παραμένουν οι κινεζικές αγορές για τον εορτασμό του σεληνιακού νέου έτους. 

Ανάκαμψη εμφανίζουν οι τιμές του χρυσού, μετά τις ενδείξεις καθυστέρησης της αύξησης των επιτοκίων στην αμερικανική οικονομία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v