Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωνεύει τα ρεκόρ η Wall Street

Ηπιες πιέσεις στην αμερικανική αγορά μετά τα ιστορικά ρεκόρ που πέτυχαν Dow Jones και S&P στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Στο επίκεντρο η συμφωνία στο Eurogroup. Υποχωρεί το ευρώ. Βαριές απώλειες 3% για το πετρέλαιο, πτωτικά και οι τιμές του χρυσού.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά με μικρές απώλειες, και τους επενδυτές να επικεντρώνονται στο deal μεταξύ Ελλάδας και ευρωζώνης την Παρασκευή. 

Αυτή την ώρα, o Dow Jones εμφανίζει πτώση 0,18% στις 18.110 μονάδες, ο S&P κινείται πτωτικά κατά 0,11% στις 2.108 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq εμφανίζει οριακή πτώση 0,042% στις 4.954 μονάδες

Σημειώνεται ότι οι Dow Jones και S&P 500 κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα στη συνεδρίαση της Παρασκευής. 

Η συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής βρίσκεται στο επίκεντρο με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι οι δύσκολες διαπραγματεύσεις δεν έχουν τελειώσει. "Κλωτσάνε τη μπάλα παραπέρα, αλλά είναι καλύτερο από το τίποτα και για την ώρα, οι επενδυτές θα το δουν θετικά, υπό την προϋπόθεση ότι (σ.σ. οι Ελληνες) θα καταθέσουν τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις σήμερα", σχολιάζει ο Alan McQuaid, αναλυτής της αμερικανικής Merrion Stockbrokers.

Στην αμερικανική αγορά, σημαντικές πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των πετρελαϊκών εταιριών, λόγω της έντονης υποχώρησης στην τιμή του μαύρου χρυσού. 

Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές, διευρύνοντας τα υψηλά 7 ετών στα οποία κινήθηκαν την Παρασκευή. Ανοδο 0,73% εμφάνισε ο DAX 30, κινούμενος σε νέα ιστορικά υψηλά στις 11.131 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με άνοδο 0,64% στις 4.862 μονάδες. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο εμφάνισε οριακή υποχώρηση 0,05% στις 6.912 μονάδες, επηρεαζόμενος από τις πιέσεις στη μετοχή της HSBC. 

Το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου μετά την άνοδο της Παρασκευής, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1312 δολάριο.

Πτωτικά κινούνται το πρωί τα εμπορεύματα, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,49% στα 1.197 δολάρια την ουγκιά, τη στιγμή που το πετρέλαιο υποχωρεί 3% στα 49,25 δολάρια το βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v