Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στο Eurogroup

Απώλειες σημειώνουν οι μετοχές στη Wall μετά τα στοιχεία για την μεταποίηση και εν αναμονή της έκβασης του Εurogroup. Διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Μικρή άνοδος για χρυσό. Κάτω από τα 51 δολάρια το αργό. Υποχωρεί 0,7% η μετοχή της Wal-Mart.

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στην εξέλιξη του Eurogroup για την Ελλάδα.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,50% στις 17.898 μονάδες, ο Νasdaq υποχωρεί 0,32% στις 4.909 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται 0,40% χαμηλότερα στις 2.089 μονάδες. 

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Markit αυξήθηκε τον Φεβρουάριο στις 54,3 μονάδες από 53,9 μονάδες τον Ιανουάριο.Όπως μεταδίδει το Marketwatch, πρόκειται για την υψηλότερη μέτρηση από τον Νοέμβριο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 53,6 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ σημείωσε πτώση 0,8% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να υποχωρεί κάτω από το 1,13. Αυτήν την στιγμή το ευρωπαϊκό νόμισμα περιορίζει αισθητά τις απώλειες.

Στα εμπορεύματα το πετρέλαιο οδεύει για την πρώτη εβδομαδιαία πτώση τον τελευταίο μήνα. Η τιμή του αργού υποχωρεί 0,90% στα 50,74 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,2% στα 1.211 δολάρια ανά ουγκιά.

Ανοδικά κινούνται τα αμερικάνικα ομόλογα. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, διολισθαίνει τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,08%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, απώλειες 0,7% καταγράφει η μετοχή της Wal-Mart. H Βarclays υποβάθμισε την μετοχή σε "equalweigth" από "overweight" και την τιμή στόχο στα 85 από 90 δολάρια.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v