Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μένει από καύσιμα το ράλι στην Wall Street

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στην Wall Street, με τα αρχικά κέρδη να έχουν περιοριστεί σημαντικά. Ισχυρή ανάκαμψη για το αργό πετρέλαιο. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Αλμα 18% για το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην Wall Street, αρκετά χαμηλότερα από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά, μετά την χθεσινή βουτιά και την αναστολή διαπραγμάτευσης.

O Dow Jones ενισχύεται 0,19% ή 33 μονάδες στις 17.548 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,25% υψηλότερα στις 4.922 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,25% στις 2.052 μονάδες.

«Υπήρχε ανησυχία ότι η κατάσταση στην Κίνα θα βγει εκτός ελέγχου» ανέφερε αναλυτής Julius Baer στο Bloomberg. «H Kίνα και η Ευρώπη σταθεροποιούνται και δεν οδηγούνται πιο βαθιά στο κόκκινο, που επαναφέρει κάποια εμπιστοσύνη» πρόσθεσε. 

Tην Τετάρτη ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 1,4%, εν μέσω ανησυχιών για το κραχ στο χρηματιστήριο της Κίνας και μετά από τετράωρη αναστολή της διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης λόγω τεχνικού προβλήματος.

Από το μέτωπο των μάκρο, η αμερικάνικη κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας σκαρφάλωσαν κατά 15.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 297.000 την περίοδο από 28 Ιουνίου ως 4 Ιουλίου.

Ο μέσος όρος των αιτήσεων για τον περασμένο μήνα αυξήθηκε κατά 4.500, στο επίπεδο των 279.500.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανακάμπτει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,10.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ανακάμπτει από την χθεσινή πτώση, καταγράφοντας κέρδη 2,19%, στα 52,78 δολάρια το βαρέλι.

Πτώση 0,30% στα 1.160 δολάρια ανά ουγκιά σημειώνει ο χρυσός.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, το δικαίωμα (ADR) της Εθνικής Τράπεζας πραγματοποιεί άλμα 18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v