Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ιστορικά ρεκόρ πέτυχαν Dow Jones και S&P

Tα μικρά κέρδη που κατέγραψαν Dow Jones και S&P ήταν αρκετά για να ωθήσουν τους δυο δείκτες σε νέα ρεκόρ. Στο υψηλότερο σημείο για το 2016 έκλεισε και ο δείκτης Nasdaq. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα αποτελέσματα των εισηγμένων. Πτωτικά κινήθηκαν πετρέλαιο και χρυσός.

Νέα κέρδη κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, ωθούμενοι υψηλότερα από το θετικό κλίμα που προκαλούν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τις εισηγμένες.

Kυρίως τα μεγέθη των Morgan Stanley και Microsοft ικανοποίησαν τους επενδυτές, δίνοντας το έναυσμα για τοποθετήσεις και σε άλλους τίτλους.

Τα θετικά αποτελέσματα των εισηγμένων και οι σχετικά χαμηλοί τζίροι αρκούν για να ωθήσουν τους δείκτες σε νέα υψηλά, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

Προσθέτουν ότι η προσοχή είναι κυρίως στραμμένη στα κέρδη των εισηγμένων και όχι στα τρομοκρατικά χτυπήματα ή το Brexit.

Σύμφωνα με αναλυτές, έως τώρα τα κέρδη των εταιριών που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα έχουν αυξηθεί κατά 4,4% σε ετήσια βάση.

Ωστόσο από τις εταιρίες του S&P 500 μόλις το 14% εξ αυτών έχει ανακοινώσει αποτελέσματα.

Από τις μετοχές του Dow 30 κέρδη κατέγραψαν μετά άλλων οι μετοχές των Cisco, American Express, 3M, IBM. Αντίθετα απώλειες κατέγραψαν Chevron, Disney, Exxon Mobil, General Electric.

Mε αρνητικό πρόσημο και η Halliburton καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ζημιές για το β΄ τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε κατά 0,7%, στα 44,9 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ του Brent κατέγραψε πτώση 1,1%, στα 47,1 δολάρια.

Ο χρυσός έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 1%, στα 1.313 δολάρια ανά ουγκιά.

O Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,19% στις 18.595 μονάδες, ενώ ο S&P ενισχύθηκε κατά 0,43%, στις 2.173 μονάδες. Κέρδη και για τον Nasdaq που έκλεισε στις 5.089 μονάδες με άνοδο 1,06%.

Σημειώνεται πως τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P πέτυχαν νέα ιστορικά ρεκόρ (ο Dow για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση).

Ο δε Nasdaq έκλεισε στο υψηλότερο σημείο για το 2016.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v