Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ πέτυχαν Dow Jones και S&P

Τα οριακά κέρδη που κατέγραψε ο Dow Jones αρκούσαν για να πετύχει νέο ρεκόρ για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Σε ιστορικό υψηλό βρέθηκε και ο S&P. Απώλειες για το πετρέλαιο. Μικρά κέρδη για το χρυσό.

Hπιες ανοδικές τάσεις διαμoρφώθηκαν στη Wall Street με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα των εισηγμένων αλλά και στα deals.

Στο επίκεντρο των αγορών βρίσκονται τα μεγέθη που ανακοινώνουν οι εταιρίες αλλά και τα γεωπολιτικά, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς. Προσθέτουν ότι έμφαση δίνεται στις επιδόσεις των εισημένων από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Kέρδη κατέγραψε η μετοχή της Bank Of America μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα. H αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 36 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 33 σεντς.

Μετά τη Citigroup και την JP Morgan, η Bank of America είναι το τρίτο μεγάλο αμερικανικό τραπεζικό ίδρυμα που ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη δεύτερου τριμήνου.

Aπό τις μετοχές του Dow 30 ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι Goldman Sachs (ανακοινώνει αποτελέσματα αύριο), Boeing, Apple, Microsoft.

Αντίθετα με πτωτικό πρόσημο έκλεισαν, μεταξύ άλλων, οι 3Μ, Chevron, Caterpillar, Merck. Ισχυρή πτώση και για την Hasbro παρά το γεγονός ότι η εταιρία σημείωσε κέρδη εξαμήνου υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Εν τω μεταξύ η ανακοίνωση ότι η ιαπωνική Softbank εξαγοράζει την ARM Holding εκτόξευσε τη μετοχή της τελευταίας.

Aπό το μακροοικονομικό μέτωπο η εμπιστοσύνη των κατασκευαστών στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον δείκτη της Εθνική Ένωση Κατασκευαστών Κατοικιών (National Association of Home Builders).

Ο δείκτης της NAHB διαμορφώθηκε στις 59 μονάδες από 69 το Μάιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ενισχυθεί στις 60 μονάδες.

Στα εμπορεύματα απώλειες της τάξεως του 1% κατέγραψε η μετοχή του πετρελαίου, διαμορφούμενη στα 45,2 δολάρια ανά βαρέλι. Ο χρυσός κατέγραψε μικρά κέρδη, κλείνοντας στα 1.331 δολάρια ανά ουγκιά.

Σε ό,τι αφορά τις ισοτιμίες το ευρώ ενισχύθηκε συγκριτικά με το δολάριο με την σχέση ανταλλαγής του στα επίπεδα του 1,10.

Ο Dow Jones καταγράφοντας οριακή άνοδο πέτυχε για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση νέο ιστορικό ρεκόρ, κλείνοντας στις 18.533 μονάδες.

Σε νέο ρεκόρ και ο S&P, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.166 μονάδες με άνοδο 0,24%. Κέρδη 0,52% για τον Nasdaq, που έκλεισε στις 5.055 μονάδες.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v