Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eλεγχόμενη διόρθωση στη Wall Street

Mικρές απώλειες κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street. Εσπασε το επταήμερο ανοδικό σερί του Dow Jones. Nέα πτώση για τις πετρελάικες τιμές. Σταθεροποιητικά κινήθηκε ο χρυσός

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, μετά τα ρεκόρ που κατέγραψαν οι Dow Jones και S&P.

Eίναι μια αναμενόμενη υποχώρηση μετά τα κέρδη των τελευταίων ημερών, σημειώνουν αναλυτές της αγοράς, ενώ δεν αποκλείουν η πτώση να έχει και συνέχεια.

Από το εταιρικό μέτωπο πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές αεροπορικών εταιριών (Jets, Delta Airlines, American Airlines, Βοeing) με αφορμή τα γεωπολιτικά γεγονότα που συμβαίνουν και τις πιθανές επιπτώσεις σε αυτές.

Από το Dow 30 κέρδη κατέγραψαν μεταξύ άλλων Caterpillar, Du Pont, Mc Donald΄s. Aντίθετα απώλειες σημείωσαν Goldman Sachs, Home Depot, 3M, Visa.

Από το μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, σε υψηλό εννιά ετών σκαρφάλωσαν τον Ιούνιο οι μεταπωλήσεις κατοικιών, σημειώνοντας άνοδο 1,1% στο εποχιακό προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,57 εκατομμυρίων μονάδων.

Αναπάντεχη πτώση σημείωσαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, υποχωρώντας την εβδομάδα που έληξε στις 16 Ιουλίου στις 253.000, χαμηλό τριών μηνών. Οι αναλυτές περίμεναν να αυξηθούν στις 254.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο έκλεισε με πτώση 2,2% στα 44,75 δολάριο το βαρέλι, εν μέσω πιέσεων από την αύξηση στα αποθέματα βενζίνης.

Ο χρυσός κινήθηκε 0,1% υψηλότερα στα 1.331 δολάρια ανά ουγκιά, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες που οδήγησαν το συμβόλαιο του πολύτιμου μετάλλου σε χαμηλό μήνα.

Στα ομόλογα, πάνω από το 1,6% ενισχύεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, σημειώνοντας άνοδο τριών μονάδων βάσης.

O Dow Jones έκλεισε στις 18.517 μονάδες με πτώση 0,42%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,31% στις 5.073 μονάδες. Πτώση 0,36% για τον S&P, που έκλεισε στις 2.165 μονάδες.

Σημειώνεται ότι η σημερινή πτώση έσπασε ένα σερί επτά συνεδριάσεων, στις οποίες ο Dow πέτυχε νέα ιστορικά ρεκόρ (συνολικά κατέγραψε συνεχή άνοδο σε εννέα συνεδριάσεις αλλά στις δυο δεν σημείωσε ρεκόρ)

Σε κάθε περίπτωση οι τρεις βασικοί δείκτες έχουν βάλει πλώρη για να καταγράψουν τα υψηλότερα μηνιαία κέρδη για φέτος.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v