Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στη Wall μετά τις νέες θέσεις εργασίας

Η ισχυρή μέτρηση της αγοράς εργασίας πιέζει την αμερικανική αγορά, ενόψει της επίσημης ανακοίνωσης την Παρασκευή, λόγω φόβων για τα επιτόκια. Απώλειες για πετρέλαιο, που όμως "γράφει" κέρδη 11% τον Αύγουστο. Χαμηλότερα και ο χρυσός.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, μετά την ισχυρή μέτρηση για την αγορά εργασίας από το ADP, προάγγελο των διευρυμένων στοιχείων που ανακοινώνει την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας της χώρας και τα οποία αναμένεται ότι θα καθορίσουν εν μέρει τη στάση της Fed στο μέτωπο των επιτοκίων. 

Οπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, ο ιδιωτικός τομέας στις ΗΠΑ δημιούργησε 177.000 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, πάνω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Οι αγορές περίμεναν την προσθήκη 175.000 θέσεων εργασίας.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,5% στις 18.357 μονάδες, με τον S&P 500 να καταγράφει απώλειες 0,57% στις 2.163 μονάδες και τον Nasdaq να υποχωρεί 0,45% στις 5.199 μονάδες. 

"Καθώς οι αγορές έχουν πάθει εμμονή με την έκθεση για την αγορά εργασίας την Παρασκευή, η σημερινή μέτρηση του ADP αντιμετωπίζεται ως προάγγελος", επισημαίνει ο Michael Hewson, αναλυτής της CMC Markets, σημειώνοντας πάντως ότι δεν έχει υπάρξει συσχέτιση μεταξύ των δύο εκθέσεων το τελευταίο τρίμηνο.

 Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά και τις δηλώσεις των στελεχών της Fed, με τους κεντρικούς τραπεζίτες Eric Rosengren (Fed της Βοστώνης) και Charles Evans (Fed του Σικάγο) να αναδεικνύουν τον διχασμό της Fed μιλώντας σε συνέδριο στη Σαγκάη.

Ο Rosengren ανέφερε ότι η Fed είναι κοντά στους στόχους της στα μέτωπα της ανεργίας και του πληθωρισμού, ενώ ο Evans υποδήλωσε ότι δεν υπάρχει βιασύνη για αύξηση των επιτοκίων.      

Στις αγορές εμπορευμάτων, πτωτικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, στα 44,95 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 3%, ωστόσο αναμένεται να "γράψει" κέρδη άνω του 10% τον Αύγουστο, στη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Απρίλιο.  

Πτώση 0,45% για τον χρυσό, στα 1.310 δολάρια η ουγκιά. 

Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,16% υψηλότερα στις 345 μονάδες, κατά 0,1% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.813 μονάδες, κατά 0,21% χαμηλότερα ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.634 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,36% κινείται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.473 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v