Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street εν αναμονή της Apple

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street καθώς συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο. Διαγράφει τα κέρδη το δολάριο. Απώλειες πάνω από 1% για το αργό, κάτω από τα 50 δολάρια. Βουτιά 13% για την Under Armour.

Οριακές απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την Apple και να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,1% στις 18.212 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,05% χαμηλότερα στις 5.307 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,09% στις 2.149 μονάδες.

Περισσότερες από 90 εταιρείες θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου την Τρίτη. Οι 3M, Caterpillar και Dupont ανακοίνωσαν αποτελέσματα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Η Caterpillar και η 3M ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη, αλλά απογοήτευσαν στο μέτωπο των εσόδων. 

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο η Apple.

«Τα αποτελέσματα είναι σχετικά καλά. Υποθέτω πως βλέπουμε κάποια τεχνική αντίσταση καθώς αναμένουμε τη Fed», δήλωσε αναλυτής της First Standard Financial στο CNBC.

Η Fed αναμένεται να διεξάγει την επόμενη συνεδρίασή της την άλλη εβδομάδα και η αγορά αναμένει πως θα κρατήσει τα επιτόκια σταθερά.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών σε 20 μητροπόλεις των ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,4% τον Αύγουστο, με βάση τον δείκτη S&P Case-Shiller. Σε ετήσια βάση, η άνοδος διαμορφώθηκε στο 5,1%. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 0,2% σε σχέση με τον Ιούλιο και 5,1% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2015.

O δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το CBO υποχώρησε στις 98,6 μονάδες τον Οκτώβριο από 103,5 μονάδες το Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθεί στις 101 μονάδες. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Το αμερικάνικο νόμισμα διαγράφει τα αρχικά ισχυρά κέρδη που το οδήγησαν κοντά σε πολυετή υψηλά επίπεδα έναντι του βρετανικού νομίσματος.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,3% στα 49,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,38% στα 1.268 δολάρια ανά ουγγιά.

Στο ταμπλό, βουτιά 13% σημειώνει η μετοχή της Under Armour, παρά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις.

Άνοδο πάνω από 2% σημειώνουν οι μετοχές της Dupont. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v