Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Μικρές μεταβολές στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Στο προσκήνιο τα αποτελέσματα των εισηγμένων αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία. Απώλειες καταγράφουν πετρέλαιο, χρυσός. Σταθεροποιητικά το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Εναλλαγές προσήμων στη Wall Street με την προσοχή να παραμένει στα μακροοικονομικά στοιχεία και τα αποτελέσματα των εισηγμένων. Ο Dow Jones κινείται στις 18.189 μονάδες με κέρδη 0,19%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,35%, στις 5.197 μονάδες. Πτώση 0,15% για τον S&P, που κινείται στις 2.129 μονάδες.

Από το μέτωπο των στατιστικών στοιχείων το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε 2,9% στο γ΄ τρίμηνο, ποσοστό που είναι το υψηλότερο σε διάστημα 2,5 ετών. Η αύξηση του ΑΕΠ οφείλεται στην ενίσχυση των εξαγωγών αλλά και στην αύξηση των αποθεμάτων των επιχειρήσεων. Στο α΄ εξάμηνο του έτους το αμερικανικό ΑΕΠ «έτρεξε» με ρυθμό 1%.

Στις εταιρικές ειδήσεις, ισχυρές απώλειες καταγράφει η μετοχή της Amazon καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες δεν ικανοποίησαν επενδυτές και αναλυτές. Πιέσεις και για την εταιρία βιοτεχνολογίας Amgen η οποία διατήρησε αμετάβλητο το outlook για τις πωλήσεις το 2016.

Στον αντίποδα άνοδο σημειώνει η μητρική της Google, Alphabet, που σημείωσε κέρδη ανώτερα των εκτιμήσεων. Κέρδη και για την Sanofi, με την εταιρία να εμφανίζεται πιο αισιόδοξη για τις φετινές πωλήσεις.

Κινητικότητα στη μετοχή της General Electric καθώς η μητρική αποφάσισε να προχωρήσει σε συγχώνευση ενεργειακών μονάδων της.

Αρκετοί επενδυτές βλέπουν την περίοδο των αποτελεσμάτων ως μια ευκαιρία να αποκομίσουν κέρδη και προχωρούν σε ρευστοποιήσεις χωρίς να επικεντρώνονται στην ουσία των μεγεθών, εξηγούν αναλυτές της αγοράς.

Οι ίδιοι προβλέπουν πως οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής καθώς πλησιάζουμε στην τελική ευθεία των αμερικανικών εκλογών.

Εν τω μεταξύ απώλειες της τάξης του 1% σημειώνει η τιμή του πετρελαίου που κυμαίνεται στα επίπεδα των 49 δολαρίων ανά βαρέλι. Ο χρυσός υποχωρεί 0,35%, στα 1.265 δολάρια ανά ουγκιά.

Σταθεροποιητικές τάσεις για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου με την σχέση ανταλλαγής τους στα επίπεδα των 1,09.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v