Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eναλλαγή προσήμων στη Wall Street μετά τα μάκρο

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, μετά από μια σειρά οικονομικών στοιχείων και εταιρικών αποτελεσμάτων. Κέρδη 1% για το αργό πετρέλαιο. Σε υψηλό πέντε μηνών η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ομολόγου.

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου των εταιρειών και στα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 18.204 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,23% στις 5.238 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,1% χαμηλότερα, στις 2.137 μονάδες. 

Οι μετοχές του τομέα του real estate υποχωρούν πάνω από 2%, ενώ απώλειες κοντά στο 1% καταγράφουν οι εταιρείες κοινής ωφέλειας και οι μετοχές του βιομηχανικού κλάδου. Την μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο τομέας της υγείας, λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα της Celgene. 

Η Colgate-Palmolive, η Bristol-Meyers Squibb, η Ford και η UPS είναι μερικές από τις εταιρείες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Η Alphabet, μητρική της Google, θα ανακοινώσει αποτελέσματα μετά τη λήξη της συνεδρίασης, όπως και οι Amazon, LinkedIn και Baidu. 

Η Twitter ανακοίνωσε ότι θα περικόψει το 9% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της. Τα έσοδα της εταιρίας το τρίτο τρίμηνο ενισχύθηκαν περίπου 8% σε 616 εκατ. δολάρια, νούμερο που ξεπέρασε την πρόβλεψή της για έσοδα 590 με 610 εκατ. δολαρίων.

Την αντίστοιχη περίοδο του 2015 τα έσοδά της είχαν αυξηθεί κατά 58%. Το δεύτερο τρίμηνο, τα έσοδα αναπτύχθηκαν κατά 20%.Η εταιρεία ανακοίνωσε πως η βάση χρηστών της αυξήθηκε 3% σε 317 εκατ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως κατά μέσο όρο το τρίτο τρίμηνο, από 313 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο.

Η μετοχή του κοινωνικού δικτύου καταγράφει άνοδο 1,2%, ανακάμπτοντας από πτώση 4,5%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 3.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 258.000.

Πρόκειται για την 86η διαδοχική εβδομάδα στην οποία οι αιτήσεις είναι λιγότερες από το όριο των 300.000, το οποίο συνδέεται από τους οικονομολόγους με μια ισχυρή αγορά εργασίας.

Οι αιτήσεις της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκαν υψηλότερα, στις 261.000, από 260.000 που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών κατέγραψαν πτώση 0,1% τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,1%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1% στα 49,7 δολάρια. Δημοσίευμα του Reuters ανέφερε πως η Σαουδική Αραβία έχει συμφωνήσει σε πρόταση για μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ κατά 4%. 

Άνοδο 0,37% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.271 δολάρια ανά ουγγιά. 

Βουτιά πραγματοποιούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,84%, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τις 2 Ιουνίου. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,092. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v