Cisco-Wal Mart συντηρούν τις πιέσεις στη Wall

Ελεγχόμενες απώλειες καταγράφει η αμερικανική αγορά, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι προσεκτικές προβλέψεις της Cisco αλλά κυρίως, οι πωλήσεις της Wal Mart συντηρούν το αρνητικό κλίμα στη Wall. Ισχυρές πιέσεις στις ευρωαγορές.

Ελεγχόμενες απώλειες καταγράφει η αμερικανική αγορά για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι προσεκτικές προβλέψεις της Cisco αλλά κυρίως, οι πωλήσεις της Wal Mart συντηρούν το αρνητικό κλίμα στη Wall.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά έκλεισε τελικώς σε αρνητικό έδαφος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ακυρώνοντας τα πρωινά κέρδη.

Στη σημερινή επενδυτική ατζέντα, οι προβλέψεις της Cisco και οι πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου και κυρίως της Wal Mart, κυριαρχούν.

Ειδικότερα, η μετοχή της Wal Mart υποχωρεί πλέον του 3% μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις Ιανουαρίου ενισχύθηκαν κατά μόλις 0,5%, πολύ χαμηλότερα των αρχικών προβλέψεων.

Πτωτικά κινούνται οι περισσότερες μετοχές λιανικού εμπορίου μετά την ανακοίνωση ισχνών πωλήσεων τον Ιανουάριο.

Απώλειες άνω του 7% σε νέο χαμηλό 52 εβδομάδων καταγράφει ο τίτλος της Cisco Systems μετά την ανακοίνωση πρόβλεψης της εταιρίας για αύξηση των εσόδων κατά 10% στο γ’ οικονομικό τρίμηνο έναντι προσδοκιών για αύξηση κατά 15%. Στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε, η εταιρία ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 7%.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Pepsico μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.151 μονάδες με απώλειες 0,35%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,70%, στις 2.262 μονάδες. Πτώση 0,37% για τον S&P 500, στις 1.321 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 2,16%, στις 5.748 μονάδες, ενώ ο DAX 30 χάνει 2,08%, στις 6.707 μονάδες. Απώλειες 1,85% για τον CAC 40, που κινείται στις 4.727 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v