Aνοδος στη Wall Street με ώθηση από αργό και macro

Σε θετικό έδαφος η αμερικανική αγορά, μετά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία. Ενισχύεται το δολάριο. Πάνω από τα $50 ενισχύεται το αργό. Βουτιά 22% για την μετοχή της Lululemon.

Aνοδος στη Wall Street με ώθηση από αργό και macro

Οριακές μεταβολές σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά την αναθεώρηση του ΑΕΠ οριακά υψηλότερα και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 20.739 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,2% υψηλότερα στις 5.900 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,3% στις 2.369 μονάδες. 

Οι μετοχές έχουν ανακάμψει σε μεγάλο βαθμό από το «sell-off» που προκάλεσε στην αρχή της εβδομάδας η αποτυχία της κυβέρνησης Τραμπ να περάσει το νομοσχέδιο για την υγεία.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,1% το τέταρτο τρίμηνο αντί για 1,9% που είχε ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα αναθεωρηθεί στο 2% από 1,9%.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 3,5% έναντι προηγούμενης μέτρησης για 3%. Τα υπόλοιπα στοιχεία της έκθεσης έμειναν σχεδόν αμετάβλητα.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας στο τέλος Μαρτίου μειώθηκε κατά 3.000 στις 258.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,3% υψηλότερα στα 50,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,71% στα 1.247 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0739 δολαρίου/ευρώ.

Στο ταμπλό, άλμα 6% πραγματοποιεί η μετοχή της ConocoPhillips, μετά την ανακοίνωση ότι θα πουλήσει πλειοψηφικό μερίδιο σε καναδικά στοιχεία ενεργητικού στην Cenovus Energy.

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Lululemon, 22% χαμηλότερα, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v