Η τεχνολογία ώθησε τη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street με τον δείκτη Nasdaq(+1,15%) να κερδίζει τις εντυπώσεις. Στο επίκεντρο η φορολογική μεταρρύθμιση. Κάτω από τα 1.300 δολ. ο χρυσός. Πάνω από τα 52 δολ. το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Η τεχνολογία ώθησε τη Wall Street

Με άνοδο υποδέχθηκε η Wall Street την παρουσίαση της φορολογικής μεταρρύθμισης του Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, η φορολογική μεταρρύθμιση προβλέπει εταιρικό φόρο 20%, έναν νέο φόρο 25% για τις εταιρίες στις οποίες καταβάλουν το φόρο οι μέτοχοι και όχι η επιχείρηση (pass through business) περιλαμβανομένων και συνεργασιών, καθώς και έναν μειωμένο φορολογικό συντελεστή 35% για φυσικά πρόσωπα.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,25% ή 57 μονάδων στις 22.340, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,41% στις 2.507 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,15% στις 6.453 μονάδες

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των United Technologies (+2,3%) και Goldman Sachs (+2,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των General Electric (-2,5%) και Nike (-2,3%).

Από πλευράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών πραγματοποίησαν «άλμα» 1,7% τον Αύγουστο.

Επιπλέον παραμένουν στο προσκήνιο οι γεωπολιτικές ανησυχίες μετά την απειλή Τραμπ ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για πολεμική δράση κατά της Βόρειας Κορέας.

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά την απροσδόκητη μείωση στα αποθέματα την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ και τις απειλές Ερντογάν για διακοπή των εξαγωγών αργού από το Βόρειο Ιράκ. Ο μαύρος χρυσός (WTI) ενισχύθηκε 0,5% στα 52,14 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1751 δολ. από 1,1794 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχώρησε 1,1% στα 1.287 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «κέρδισε» επτά μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v