Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με Nasdaq και S&P σε νέα ρεκόρ

Μικρή πτώση καταγράφει ο Dow Jones, με τους Nasdaq και Dow να κινούνται σε νέα υψηλά. Άλμα 11% για το Netflix. Υποχωρεί το δολάριο. Κέρδη για το αργό. Στο 2,62% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με Nasdaq και S&P σε νέα ρεκόρ

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μία ημέρα μετά τον συμβιβασμό Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, που οδήγησε στην επαναλειτουργία υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,1% στις 26.187 μονάδες. O Nasdaq κινείται 0,27% υψηλότερα, στις 7.429 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. Νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό σημείωσε και ο S&P 500, ο οποίος καταγράφει άνοδο 0,07% στις 2.835 μονάδες. 

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στις δηλώσεις επιχειρηματιών και πολιτικών από το Νταβός. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να κάνει δηλώσεις από το ελβετικό θέρετρο όπου διοργανώνεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρους την Παρασκευή.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,46% στα 63,46 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,08% υψηλότερα, στα 1.332 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2257 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,625%.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Netflix πραγματοποιεί ράλι 10%, στο επίπεδο-ρεκόρ των 255 δολαρίων, μετά την ανακοίνωση κερδών και εγγραφών συνδρομητών που ήταν πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η άνοδος της μετοχής οδήγησε την κεφαλαιοποίηση της εταιρεία πάνω από το όριο των 100 δισ. δολαρίων. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v