Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street

Επιχειρούν να επιστρέψουν σε θετικό έδαφος οι δείκτες μετά από απώλειες 1,5%. Kάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών βρέθηκαν οι Dow και S&P. Σε ελεύθερη πτώση η Tesla.

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street

Οι αμερικάνικες μετοχές περιορίζουν σημαντικά τις απώλειες την Πέμπτη, με τους Dow Jones και S&P 500 να επιχειρούν να γυρίσουν στο «πράσινο» μετά από πτώση άνω του 1% και ενώ υποχώρησαν κάτω από τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 200 ημερών. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 23.948 μονάδες, διαγράφοντας πτώση 400 μονάδων. Ο Nasdaq κινείται 0,01% χαμηλότερα στις 7.098 μονάδες. 0 S&P 500 σημειώνει 0,04% στις 2.634 μονάδες.

Tην Τετάρτη ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,7%, εν μέσω πιέσεων από την ανακοίνωση της Fed. Η κεντρική τράπεζα τόνισε πως ο πληθωρισμός πλησιάζει κοντά στον στόχο, στέλνοντας σήμα για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η παραγωγικότητα των αμερικάνικων επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 0,7% το πρώτο τρίμηνο, έναντι προβλέψεων για άνοδο κατά 0,9%.

Πτώση σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα το Μάρτιο, μετά από έξι διαδοχικές μηνιαίες αυξήσεις.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα διολίσθησε κατά 15,2% στα 49 δισ. δολάρια, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από το Σεπτέμβριο. Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών ενισχύθηκαν 2% στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 208,5 δισ. δολαρίων

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,197 δολάρια/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετούς κινείται μια μονάδα βάσης χαμηλότερα στο 2,95%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,63% στα 67,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,7% στα 1.315 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο ταμπλό, βουτιά 5% πραγματοποιεί η μετοχή της Tesla, μετά την «επεισοδιακή» συνέντευξη τύπου του Έλον Μασκ κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων τριμήνου της εταιρείας. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v