Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στη Wall Street με το βλέμμα στη G7

Ηπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, με το βλέμμα των επενδυτών στην G7. Οριακές απώλειες για αργό και χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο. Πτώση 1,7% για την Apple.

Οριακές κινήσεις στη Wall Street με το βλέμμα στη G7

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, σε μια συνεδρίαση με περιορισμένο εύρος διακυμάνσεων, με τη συνάντηση των ηγετών της G7 να βρίσκεται στο επίκεντρο. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,18% στις 25.287 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,06% υψηλότερα στις 7.639 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,17% στις 2.775 μονάδες. 

«Μπορεί να μην ενοχλεί τον Αμερικανό πρόεδρο που είναι απομονωμένος, αλλά και εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να υπογράψουμε μια συμφωνία έξι χωρών αν χρειαστεί», έγραψε στο Twitter ο κ. Μακρόν. «Γιατί αυτές οι έξι χώρες αντιπροσωπεύουν αξίες, αντιπροσωπεύουν μια οικονομική αγορά που έχει το βάρος της ιστορίας από πίσω της και που τώρα είναι μια πραγματική οικονομική δύναμη» σημείωσε ο ίδιος.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το εμπόριο θα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας την Παρασκευή και το Σάββατο στη Σύνοδο στον Καναδά. Δεδομένων των δασμών του Τραμπ στους συμμάχους των ΗΠΑ και την απρόβλεπτη συμπεριφορά του, η αβεβαιότητα θα συνεχίσει να επηρεάζει τις αγορές», έγραψε σε σημείωμα ο επικεφαλής έρευνας στο London Capital Group.

«O Τραμπ είχε ήδη μια κόντρα στο Twitter με τον Γάλλο Μακρόν πριν τη Σύνοδο, που δεν αποτελεί καλό οιωνό.

Ωστόσο, οι traders δεν θα επικεντρωθούν στις δράσεις του Tραμπ αλλά στο πόσο εχθρικοί θα εμφανιστούν οι υπόλοιποι ηγέτες» τόνισε ο ίδιος.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,09% στα 65,86 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,09% χαμηλότερα, στα 1.301 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1766 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης, στο 2,93%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple υποχωρεί 1,7%, μετά το δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei, που αναφέρει ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα μειώσει την παραγωγή iPhone κατά 20% την επόμενη χρονιά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v