Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινείται ο Nasdaq

Ο τεχνολογικός δείκτης οδεύει για το δεύτερο κλείσιμο ρεκόρ. Αλμα 4% για το Twitter. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,91% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινείται ο Nasdaq

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τον Nasdaq να κινείται σε επίπεδα ρεκόρ για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,02% στις 24.808 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,2% υψηλότερα στις 7.622 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,04% στις 2.747 μονάδες. 

Tη Δευτέρα ο τεχνολογικός δείκτης ενισχύθηκε 0,7% και έκλεισε σε ιστορικό υψηλό επίπεδο για πρώτη φορά από τις 12 Μαρτίου, με τις Amazon και Apple να σημειώνουν ρεκόρ. 

«Μέχρι τώρα, οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι στα ευρύτερα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, ενώ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών και η οικονομία είναι αρκετά ισχυρά για να διατηρήσουν ανέπαφο το ράλι στην αγορά» δήλωσε στο Marketwatch trader της ΟANDA.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης υπηρεσιών ISM στις ΗΠΑ ενισχύθηκε στις 58,6 μονάδες από 56,8 μονάδες τον Απρίλιο. Οι αναλυτές περίμεναν άνοδο στις 57,6 μονάδες. Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει επέκταση του κλάδου

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,4% στα 64,51 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,05% χαμηλότερα, στα 1.296 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1671 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί στο 2,91% από 2,94% τη Δευτέρα.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Twitter πραγματοποιεί άλμα 4%, μετά την ανακοίνωση του S&P Dow Jones ότι θα συμπεριλάβει τη μετοχή του κοινωνικού δικτύου στον S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v