Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε πάνω από τις 25.000 μονάδες ο Dow Jones

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street με τον Dow Jones να κερδίζει 346 μονάδες και τον Nasdaq να πιάνει νέο ιστορικό υψηλό για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Υποχώρησε το δολάριο.Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό.

Επέστρεψε πάνω από τις 25.000 μονάδες ο Dow Jones

Πάνω από τις 25.000 μονάδες επέστρεψε ο Dow Jones με πρωταγωνιστή της ανόδου τον τραπεζικό κλάδο.

Ενδεικτικά, η μετοχή της JP Morgan ενισχύθηκε 2,3%, της Goldman Sachs 1,7%, της Visa Inc 1,9% και της American Express 1,6%.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,40% ή 346 μονάδων στις 25.146, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 2.772 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ήτοι υψηλότερα 0,67% στις 7.689 μονάδες.

Ώθηση στην αγορά έδωσαν πληροφορίες για παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν στον Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να εξαιρεθεί ο Καναδάς από τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο. Επιπλέον δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Κίνα είναι έτοιμη να αγοράσει αμερικανικά προϊόντα έως 70 δισ. δολάρια, με την προσδοκία να «χαλαρώσει» η απειλή των δασμών, τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες της G7 που θα συνεδριάσουν Παρασκευή και Σάββατο στον Καναδά είναι πιθανό να μιλήσουν για το εμπόριο. Σύμφωνα με αναλυτές, αναμένεται να υπάρξει ένταση μεταξύ ΗΠΑ και των υπόλοιπων έξι χωρών, δεδομένης της εχθρική αντίδραση των περισσότερων εξ’ αυτών στους δασμούς που επέβαλε η διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μεταξύ, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από άνοδο των εξαγωγών σε επίπεδο-ρεκόρ.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εμπορίου, το έλλειμμα μειώθηκε κατά 2,1% τον Απρίλιο στα $46,2 δισ. από $47,2 δισ. τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεπαν έλλειμμα στα $49 δισ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 1,2% στα 64,73 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,1% στα 1.301 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,1778 από 1,1719 την Τρίτη.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο πέντε μονάδων βάσης στο 2,97%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v