Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street με την οικονομία στο επίκεντρο

Νέα άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,92% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Κέρδη 2,9% για τη Merck.

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street με την οικονομία στο επίκεντρο

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, διευρύνοντας το ράλι που πυροδότησαν την Παρασκευή τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας.

O Dow Jones ενισχύεται 0,76% στις 24.821 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,35% υψηλότερα στις 7.579 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,41% στις 2.745 μονάδες.

Την Παρασκευή, ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,9%, λαμβάνοντας ώθηση από τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ανεργία στις ΗΠΑ υποχώρησε στο χαμηλό 18 ετών του 3,8%. 

«Η αγορά φαίνεται να είναι επικεντρωμένη στην οικονομία και όχι τόσο στις πιθανές επιπτώσεις από τις εμπορικές εντάσεις», σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Spartan Capital Securities. «Oι εντάσεις είναι υψηλές. Το ερώτημα είναι αν ο Τραμπ θα εξομαλύνει τα πράγματα ή θα τα κάνει χειρότερα (στη σύνοδο της G7). Θα περιμένουμε να δούμε», τονίζει ο ίδιος.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες διολίσθησαν 0,8%, μετά από άνοδο 1,7% το Μάρτιο. 

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν πτώση 0,5% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Απρίλιο. Οι παραγγελίες ενισχύθηκαν 8,3% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Microsoft κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της GitHub, μιας πλατφόρμας υποστήριξης συνεργατικής ανάπτυξης λογισμικού. Το ντιλ αποτιμάται στα $7,5 δισ.

Η μετοχή της Microsoft ενισχύεται 1%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει οριακή άνοδο 0,02% στα 65,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,18% υψηλότερα, στα 1.301,6 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ σημειώνει οριακή άνοδο έναντι του χρυσού.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 2,92%.

Στο ταμπλό, η Merck καταγράφει κέρδη 2,9% στα 62,37 δολάρια, τα υψηλότερα από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Ανοδικά για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση κινείται η μετοχή της Amazon, με την κεφαλαιοποίηση του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου να υπερβαίνει το φράγμα των $800 δισ.

Η κεφαλαιοποίηση της Amazon άγγιξε τα $801,3 δισ., σημειώνοντας άνοδο $34 δισ. κατά τη διάρκεια του οκταήμερου ανοδικού σερί και κατά $64,8 δισ. από τότε που η Amazon ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v