Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη σερί άνοδος για τον Dow Jones

Ήπια ανοδικά κινήθηκε η Wall Street εν αναμονή της συνάντησης Τραμπ- Κιμ. Στο επίκεντρο Fed και ΕΚΤ. Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό. Υποχώρησε το δολάριο.

Τέταρτη σερί άνοδος για τον Dow Jones

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street ενόψει της ιστορικής συνάντησης Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν την Τρίτη.

Ο Dow Jones έκλεισε με οριακή άνοδο 0,02% ή 5 μονάδων στις 25.322, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,11% στις 2.782 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,19% στις 7.659 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+1,3%) και Chevron (+0,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι McDonalds (-1,3%) και Johnson & Johnson (-1%).

Στο μεταξύ, προβλημάτισε η ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των ηγετών της G7 καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ τελικά δεν συνυπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν της διάσκεψης, επαναλαμβάνοντας την απειλή για δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα και χαρακτηρίζοντας τον Καναδό πρωθυπουργό Τριντό «ανέντιμο» και «αδύναμο».

«Τα χρηματιστήρια έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτικά στην απειλή ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου», σχολίασε η Rebecca O’ Keeffee, επικεφαλής της Interactive Investor.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται και οι συνεδριάσεις Fed και ΕΚΤ εντός της εβδομάδα. Από πλευράς Fed θεωρείται σχεδόν σίγουρη η αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης για δεύτερη φορά το 2018 ενώ από πλευράς ΕΚΤ αναμένεται να προσδιοριστεί το πλάνο εξόδου από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων-μια διαδικασία που πολλοί οικονομολόγοι προέβλεπαν να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

«Νομίζω ότι η συνεδρίαση της Fed θα είναι πιο σημαντική λόγω της ηγετικής θέσης των αμερικανικών αγορών, αν και η συνεδρίαση της ΕΚΤ θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς θα δώσει το σινιάλο για το τέλος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης», ανέφερε ο επικεφαλής της D.A. Davidson, Lames Ragan.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,6% στα 66,11 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε οριακή άνοδο 0,1% στα 1.303 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1787 από 1,1770 την Παρασκευή.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 2,96 %.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v