Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street υπό τον φόβο εμπορικού πολέμου

Πέμπτη ημέρα απωλειών για τους δείκτες, με τους επενδυτές να ανησυχούν για εμπορικό πόλεμο. Ενισχύεται το δολάριο. Άνοδος για αργό και χρυσό.

Υποχωρεί η Wall Street υπό τον φόβο εμπορικού πολέμου

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι φόβοι για ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο συνεχίζουν να ταρακουνούν τις αγορές.

O Dow Jones υποχωρεί 0,58% στις 24.943 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,01% χαμηλότερα στις 7.746 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,2% στις 2.773 μονάδες. 

«Η απάντηση της Κίνας οδηγεί τις δύο δυνάμεις ένα βήμα πιο κοντά σε έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο», δήλωσε αναλυτής της London Capital Group. «Η βασική ανησυχία είναι πως αυτό θα κλιμακωθεί, με μια πιθανή επίπτωση να είναι η επιβράδυνση στο παγκόσμιο εμπόριο και μια πτώση στο επιχειρηματικό κλίμα. Μέχρι τώρα, έχουμε δει τους επενδυτές να καταφεύγουν στις αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές, αλλά αυτό μπορεί να έχει κάνει τον κύκλο του» πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,29% στα 65,24 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,32% υψηλότερα, στα 1.282 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1603 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,92%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla ενισχύεται 1,4%, μετά την παρουσίαση της τελευταίας γραμμής παραγωγής της εταιρείας από τον CEO, Έλον Μασκ.

Βουτιά 5,4% σημειώνει η μετοχή της Valeant Pharmaceuticals. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v