Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στο νήμα για τον Dow Jones- Κέρδη για S&P, Nasdaq

Οριακά χαμηλότερα κινήθηκε ο βιομηχανικός δείκτης μετά από ανοδικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων. Κέρδη για S&P και Nasdaq. Ενισχύθηκε το δολάριο. Κάτω από τα 1.300 δολ. ο χρυσός.

Πτώση στο νήμα για τον Dow Jones- Κέρδη για S&P, Nasdaq

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ- Κιμ Γιονγκ Ουν και στη διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Στη Σιγκαπούρη, οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας υπέγραψαν «ένα πολύ σημαντικό έγγραφο», σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, την ανταλλαγή αιχμαλώτων και την δέσμευση των δύο χωρών για εδραίωση ειρηνικών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών. «Αφήνουμε πίσω το παρελθόν, ο κόσμος θα δει μεγάλη αλλαγή,» δήλωσε ο Κιμ. «Αναμένουμε να ξεκινήσει πολύ γρήγορα η διαδικασία αποπυρηνικοποίησης», είπε ο Τραμπ και προσκάλεσε στις ΗΠΑ τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

«Δεν νομίζω ότι υπήρξε κάποια έκπληξη, γι’ αυτό και οι αγορές δεν αντέδρασαν. Ο Τραμπ δεν θα πήγαινε στην Σιγκαπούρη αν δεν γνώριζε ότι κάτι θετικό θα συμβεί», σχολίασε αναλυτής.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Οι αναλυτές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,75% - 2%. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη αύξηση επιτοκίων εντός του 2018.

Παράλληλα, μικρή άνοδο σημείωσε τον Μάιο ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών.

Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,2%, άνοδο παρόμοια με αυτήν του Απριλίου.

Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2,8%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2012. Τον Απρίλιο ο πληθωρισμός βρισκόταν στο 2,5%.

Στη Wall Street o Dow Jones έκλεισε με οριακή πτώση 0,01% ή 2 μονάδων στις 25.320, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,17% στις 2.786 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,57% στις 7.703 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Caterpillar (+0,8%) και Visa (+0,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι Verizon (-1,1%) και Exxon Mobil (-0,7%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,4% στα 66,36 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,3% στα 1.299 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1753 από 1,1784 την Δευτέρα.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 2,96%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v