Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» η Wall Street υπό τον φόβο εμπορικού πολέμου

Ισχυρές απώλειες σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, με το εμπόριο στο επίκεντρο. Πτώση 315 μονάδων για τον Dow Jones. Διολισθαίνει το δολάριο. Νέα άνοδος για το αργό. Στο 2,86% το αμερικανικό 10ετές.

Στο «κόκκινο» η Wall Street υπό τον φόβο εμπορικού πολέμου

Μεγάλη πτώση καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς η απόφαση του Τραμπ να λάβει μέτρα για τον περιορισμό τον κινεζικών επενδύσεων στον αμερικανικό τεχνολογικό τομέα αυξάνει ακόμα περισσότερο τις εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους εμπορικούς της εταίρους. 

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 1,31% στις 24.264 μονάδες, κάτω από τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 200 ημερών. 0 Nasdaq βουτάει 2,04% στις 7.535 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 1,3% χαμηλότερα, στις 2.719 μονάδες. 

Ο δείκτης «φόβου» VIX της CBOE, ο οποίος καταγράφει τη μεταβλητότητα των μετοχών του S&P 500, κινείται υψηλότερα, πάνω από τις 16 μονάδες.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης-βαρόμετρο της Fed του Σικάγο πέρασε σε αρνητικό έδαφος τον Μάιο, στις -0,15 μονάδες από 0,42 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης είναι σχεδιασμένος ώστε να καταγράφει την εθνική οικονομική δραστηριότητα και είναι ο σταθμισμένος μέσος όρος 85 οικονομικών δεικτών. Το μηδέν αποτελεί τον ιστορικό μέσο όρο ανάπτυξης.

Ο δείκτης CFNAI Diffusion, ο οποίος λειτουργεί και ως κινητός μέσος όρος τριών μηνών, υποχώρησε στις 0,10 μονάδες από 0,23 μονάδες τον Απρίλιο. Οι 39 από τους 85 επιμέρους δείκτες συνεισέφεραν θετικά στον CFNAI, ενώ οι 46 αρνητικά.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,9% στα 69,18 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,18% στα 1.268 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 2,86%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1687 δολαρίου/ευρώ. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Netflix βουτάει 5%, ενώ πτώση 2% σημειώνει η μετοχή της Intel.

Απώλειες 3% σημειώνει η μετοχή της Amazon.

Άλμα 10% πραγματοποιεί η μετοχή της Campbell Soup, μετά από δημοσίευμα για πιθανό ενδιαφέρον εξαγοράς από την Karl Heinz. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v