Τρίτωσε η πτώση για τον Dow Jones

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες τη Δευτέρα, σε μια συνεδρίαση με ήπιες διακυμάνσεις. Ενισχύθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,96% εκτινάχτηκε η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Τρίτωσε η πτώση για τον Dow Jones

Με αντίθετα πρόσημα έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, σε μια συνεδρίαση όπου οι απειλές του Τραμπ κατά του Ιράν αντιστάθμισαν τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα. 

Ο Dow Jones διολίσθησε 0,06% στις 25.044 μονάδες, κλείνοντας σε αρνητικό έδαφος για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Ο Nasdaq κινείται σημείωσε άνοδο 0,28% στις 7.841 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,18% στις 2.806 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 0,6% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,38 εκατ. μονάδων. Τον Μάιο οι μεταπωλήσεις κατοικιών είχαν διολισθήσει κατά 0,7%.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι μεταπωλήσεις θα διολισθήσουν στις 5,44 εκατ. μονάδες.

Εν τω μεταξύ, η μέση τιμή πώλησης αυξήθηκε κατά 5,3% σε σχέση με πέρυσι, στα 276.900 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έκλεισε με μικρή πτώση κάτω από τα $68. Με απώλειες έκλεισε και ο χρυσός, στα $1.225.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου εκτινάχτηκε επτά μονάδες βάσης στο 2,96%, ακολουθώντας την πορεία των ιαπωνικών ομολόγων.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ και της λίρας, αλλά υποχώρησε έναντι του γεν. Το ιαπωνικό νόμισμα σκαρφάλωσε σε υψηλό δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Στο ταμπλό, η Hasbro πραγματοποίησε άλμα 13%. Η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Απώλειες 3,3% σημείωσε η Tesla στα 302 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v