Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά η Wall Street στη σκιά των δασμών

Ήπια ανοδικά κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά με το βλέμμα στην εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας. Ενισχύεται το δολάριο. Νέα πτώση για τον χρυσό. Κέρδη για το αργό που κινείται πάνω από τα $69.

Σταθεροποιητικά η Wall Street στη σκιά των δασμών

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς οι φόβοι για περαιτέρω κλιμάκωση της εμπορικής κόντρας ΗΠΑ-Κίνας αντισταθμίζονται από τις προσδοκίες για ακόμα υψηλότερα εταιρικά κέρδη.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 25.469 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,3% υψηλότερα στις 7.834 μονάδες, και ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,22% στις 2.846 μονάδες. 

Οι ευρωπαϊκές αγορές ακολουθήσαν αρχικά τις ασιατικές χαμηλότερα, αλλά η πτώση του ευρώ έδωσε ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών επιχειρήσεων και βοήθησε να διαγραφούν οι αρχικές απώλειες.

Την Παρασκευή, η Κίνα ανακοίνωσε δασμούς 60 δισ. δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα. Την Κυριακή ο Τραμπ έγραψε στο Twitter πως οι δασμοί φέρνουν αποτελέσματα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1% στα 69,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,54% στα 1.216 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει άνοδο έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο επίπεδο του 1,1540 δολάρια.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται μια μονάδα βάσης χαμηλότερα στο 2,94%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της SeaWorld Entertaiment σκαρφαλώνει 20%. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις.

Κέρδη 2% σημειώνει η Newell Brand, μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v