Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κερδοφόρος και ο Ιούλιος για τη Wall Street

Μηνιαίο «άλμα» 4,7% σημείωσε ο Dow Jones και 3,6% ο S&P. Πτωτικό σερί τριών συνεδριάσεων τερμάτισε για τους Nasdaq και S&P. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα της Apple. «Βουτιά» 5,1% για το πετρέλαιο τον Ιούλιο.

Κερδοφόρος και ο Ιούλιος για τη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street με τους S&P και Nasdaq να τερματίζουν τριήμερο πτωτικό σερί.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,47% στις 25.415 μονάδες, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,49% στις 2.816 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,58% στις 7.675 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Pfizer (+3,6%) και 3M Co. (+3,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreen Boots (-2,2%) και Verizon (-1,6%).

Σημειώνεται ότι ο Ιούλιος ήταν ο τέταρτος διαδοχικός ανοδικός μήνας για τη Wall Street (τουλάχιστον για τους S&P και Nasdaq) με τον Dow Jones να κερδίζει 4,7%, τον S&P 3,6% και τον Nasdaq 2,2%.

«Οι προσδοκίες για καλά αποτελέσματα τριμήνου από την Apple αναπτέρωσε το ηθικό των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του Facebook την προηγούμενη εβδομάδα», ανέφερε αναλυτής.

Νωρίτερα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα β’ τριμήνου ανακοίνωσε η Pfizer. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 81 σεντς και τα έσοδα στα 13,46 δισ. δολάρια ενώ αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στα 74 σεντς και έσοδα στα 13,29 δισ. δολάρια.

Αντίστοιχα, καλά αποτελέσματα ανακοίνωσε και η Procter & Gamble καθώς μπορεί τα κέρδη ανά μετοχή β’ τριμήνου να υποχώρησαν στα 72 σεντς από 82 σεντς πέρυσι, ωστόσο τα προσαρμοσμένη κέρδη διαμορφώθηκαν στα 94 σεντς έναντι 90 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στο μεταξύ, θετικός ήταν ο αντίχτυπος από πληροφορίες ότι αναμένεται να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες ΗΠΑ- Κίνας προκειμένου να αποφευχθεί ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών.

Επιπλέον, θετικά αντέδρασε η αγορά και στην άνοδο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιούλιο και συγκεκριμένα στις 127,4 μονάδες από 127,1 τον προηγούμενο μήνα. «Αν και οριακά κάτω από το πρόσφατο υψηλό των 130 μονάδων, ωστόσο η συγκεκριμένη μέτρηση είναι από τις υψηλότερες των τελευταίων 18 ετών», σημειώνει το Marketwatch.

Παράλληλα, ξεκίνησε σήμερα η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο για δύο ακόμα αυξήσεις εντός του 2018.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 2% στα 68,76 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο κατά 0,2% στα 1.233 δολ./oz.

Συνολικά τον Ιούλιο τόσο το πετρέλαιο WTI όσο και ο χρυσός «βούλιαξαν» 5,1% και 2,6% αντίστοιχα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,1696 από 1,1707 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,95%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v