Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική άνοδος ενισχύει τη Wall Street

Θετικά πρόσημα στις μετοχές τεχνολογίας. Κέρδη 2,16% για την Apple, ανοδικά η Amazon και το Twitter (+2,1%). Άλμα 2,5% για το αργό, πάνω από τα $1.200 ο χρυσός. Στο 2,96% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Τεχνολογική άνοδος ενισχύει τη Wall Street

Ενισχύονται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη μετά το αρνητικό ξεκίνημα συνεδρίασης. Η ανάκαμψη του τεχνολογικού τομέα αντισταθμίζει τις ανησυχίες για το εμπόριο.

Ο Dow κερδίζει 0,53% στις 25.991 μονάδες, ο S&P κινείται ανοδικά κατά 0,49% φτάνοντας στις 2.891 μονάδες, ενώ μεγαλύτερα κέρδη έχει ο Nasdaq (+0,72%) στις 7.980 μονάδες.

Κέρδη 2,16% για την Apple, καθώς η UBS ανέβασε την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα $250 από $215, επικαλούμενη τη δυνητική ανάπτυξη της επιχείρησης υπηρεσιών της εταιρείας. Οι Amazon και Netflix κινούνται επίσης ανοδικά κατά 1,5% και 1,9% αντίστοιχα, ενώ το Twitter κάνει άλμα 2,4%.

Στο προσκήνιο παραμένουν όμως οι εμπορικές ανησυχίες. Την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε το Πεκίνο με επιβολή δασμών σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών αξίας 267 δισ. δολαρίων. Η Κίνα δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε αντίποινα.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα έχει αποφασίσει να ζητήσει την επόμενη εβδομάδα άδεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για την επιβολή κυρώσεων στις ΗΠΑ.

«Η Κίνα παίζει το παιχνίδι της υπομονής και αυτό δεν είναι καλό για την αγορά» υποστηρίζει αναλυτής της FBR με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των Caterpillar και Boeing, οι οποίες είναι εξαρτημένες από το εμπόριο, υποχωρούν πάνω από 1%. Απώλειες σημειώνουν και οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής ημιαγωγών, όπως η Micron και η Nvidia.

Πτώση 3,4% καταγράφει η μετοχή της Tesla, μετά την υποβάθμιση της σύστασης από αναλυτές. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τέσσερις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,96%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1583 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο «σκαρφαλώνει» στα 69,26 δολάρια ανά βαρέλι, με κέρδη 2,5%, λόγω του τυφώνα Florence που πλησιάζει την ανατολική ακτή, ενώ ο χρυσός με οριακά κέρδη διατηρείται άνω των 1.200 δολαρίων/ουγγιά, στα $1.201.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v