Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στη Wall Street μετά την εβδομαδιαία βουτιά

Χαμηλότερα ο Dow, με την Apple να χάνει πάνω από 1%. Προσπάθειες ανάκτησης κερδών για τον τομέα της τεχνολογίας. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ.

Μικτή εικόνα στη Wall Street μετά την εβδομαδιαία βουτιά

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι S&P και Nasdaq, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας προσπαθούν να ανακτήσουν κάποιες από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας. 

Ο τεχνολογικός τομέας έχασε σχεδόν 3% την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν την πιθανότητα περαιτέρω ρύθμισης των κοινωνικών δικτύων.

Ο S&P σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,2%, στις 2.877 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,12% στις 7.911 μονάδες, ενώ ο Ο Dow Jones υποχωρεί 0,14% υψηλότερα στις 25.880 μονάδες, με την Apple να χάνει πάνω από 1%.

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η πρώτη από τις τέσσερις τελευταίες κατά την οποία ο S&P έκλεισε με αρνητικά πρόσημα. Ο δείκτης σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία εβδομαδιαία πτώση από τον Ιούνιο. Ο Nasdaq πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία βουτιά από τον Μάρτιο.

Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με μεικτά πρόσημα τη Δευτέρα, ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές ενισχύονται.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν το βλέμμα στραμμένο στην εμπορική κόντρα των ΗΠΑ με την Κίνα. Την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε πως είναι έτοιμος να πλήξει την Κίνα με επιπλέον δασμούς σε προϊόντα αξίας 267 δισ. δολαρίων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,2% στα 67,60 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει οριακές μεταβολές γύρω από τα 1.200 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί 0,5% έναντι του ευρώ και 1% έναντι της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1609 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται στο 2,94%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί άλμα 5%, ανακάμπτοντας από το sell-off της περασμένης εβδομάδας. 

Πτώση 1,75% σημειώνει η μετοχή της Apple. Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε το Σάββατο τον τεχνολογικό κολοσσό να μεταφέρει μέρος της παραγωγής από τις ΗΠΑ στην Κίνα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v