Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικές κινήσεις στη Wall με την τεχνολογία στο επίκεντρο

Τρίτη μέρα απωλειών στην αμερικανική αγορά, με τον Nasdaq να χάνει 1%. Πτώση για Apple και Amazon. Παραμένουν οι εμπορικές εντάσεις. Ισχυρές πιέσεις στην τιμή του αργού.

Αρνητικές κινήσεις στη Wall με την τεχνολογία στο επίκεντρο

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς ο τομέας της τεχνολογίας επεκτείνει τις χθεσινές απώλειες.

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με τον Καναδά και στα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Ο Dow Jones κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 25.952 μονάδες, ο Nasdsaq καταγράφει πτώση 0,9% στις 7.921 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,5% στις 2.874 μονάδες. 

Αμερικανοί και Καναδοί αξιωματούχοι συμμετείχαν σε διαπραγματεύσεις την Τετάρτη, χωρίς να καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την αντικατάσταση της NAFTA. Οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και ενδέχεται να κρατήσουν εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, η σχέση ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ παραμένει τεταμένη. Οι αγορές βρίσκονται σε στάση αναμονής μετά το δημοσίευμα του Bloomberg την περασμένη εβδομάδα, που ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει δασμούς σε κινεζικά αγαθά $200 δισ.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε αντίποινα, αν οι ΗΠΑ επιβάλουν τελικά τους δασμούς.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αιτήσεις για επιδόματα εργασίας υποχώρησε κοντά σε χαμηλό 49 ετών, την περασμένη εβδομάδα.

Οι νέες αιτήσεις ανεργίας ήταν λιγότερες κατά 10.000 και έφτασαν τον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 203.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου.

Ήταν το πιο χαμηλό επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969, ενώ οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters προέβλεπαν να αυξηθούν στις 214.000.

Ο ιδιωτικός τομέας στις ΗΠΑ δημιούργησε 163.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο έναντι 217.000 τον Ιούλιο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 190.000 θέσεις εργασίας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο, με απώλειες 2%, διαμορφώνεται στα 67,31 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,2% στα 1.204 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του $1,163.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,87%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v