Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ για τον S&P 500

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι δείκτες με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα και την αισιοδοξία για το εμπόριο. Απώλειες για το αργό. Άλμα 2,4% για τη Microsoft. Στο 1,85% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Πτώση για το δολάριο.

Νέο ρεκόρ για τον S&P 500

Με κέρδη έκλεισε ο S&P 500 τη Δευτέρα, σκαρφαλώνοντας πάνω από το επίπεδο ρεκόρ στο οποίο είχε ανέλθει τον Ιούλιο.

Ο S&P 500 κινήθηκε 0,56% στις 3.039 , πάνω από το ρεκόρ των 3.027 μονάδων που είχε σημειώσει στις 26 Ιουλίου. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,49% στις 27.090 μονάδες , ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1,01% στις 8.325 μονάδες. 

Την άνοδο του S&P 500 σε νέα επίπεδα ρεκόρ έσπευσε να χαιρετίσει και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «O S&P 500 μόλις έπιασε ιστορικό υψηλό. Είναι μεγάλη νίκη για τις θέσεις εργασίας, τις συντάξεις και, ειλικρινά, όλους. Η χώρα μας τα πάει περίφημα. Σκότωσε μέχρι και τον εδώ και καιρό καταζητούμενο δολοφόνο του ISIS, τον Αλ-Μπαγκντάντι. Είμαστε πιο ισχυροί από ποτέ, με μεγάλη ανοδική δυναμική. Απολαύστε!» έγραψε στο Twiiter.

«Η αγορά στέλνει ένα πολύ δυνατό σήμα: οι κυκλικές μετοχές ανακάμπτουν και υπεραποδίδουν» δήλωσε αναλυτής της Morgan Stanley στο CNBC. «Αν η οικονομία όδευε προς μια σοβαρή κάμψη, οι μετοχές αυτές δεν θα ανέκαμπταν» σημείωσε. «Tα οικονομικά στοιχεία είναι καλύτερα από ότι αναμενόταν. Τα κέρδη ήταν καλύτερα από ότι αναμενόταν» πρόσθεσε.

Οι μετοχές έχουν λάβει ώθηση τελευταία από τα καλύτερα των αναμενομένων κέρδη. Από τις 202 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 78% ξεπέρασε τι εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τη FactSet.

Η Walgreens, η AT&T και το Spotify είναι μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν κέρδη τα οποία ήταν υψηλότερα των προβλέψεων. Η μετοχή της AT&T έκλεισε με άνοδο 4%.

«Οι επενδυτές εξεπλάγησαν από το πόσο ισχυρά ήταν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου» ανέφερε σε σημείωμα αναλυτής της Jefferies, ο οποίος εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω άνοδο.

Το επενδυτικό κλίμα έχει βελτιωθεί και από την πρόοδο στο μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων των ΗΠΑ με την Κίνα. Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως είναι κοντά «στην οριστικοποίηση» ορισμένων πλευρών της εμπορικής συμφωνίας.Το κινεζικό πρακτορείο Xinhua ανέφερε ότι έχει καταγράφεται πρόοδος στο εμπόριο.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο παράλληλα και στη Fed, η οποία θα ξεκινήσει αύριο διήμερη συνεδρίαση και ενδέχεται να ανακοινώσει νέα μείωση επιτοκίων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 1,5% στα 55,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινήθηκε 0,7% χαμηλότερα στα 1.494 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύθηκε έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,11 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται 4 μονάδες βάσης στο 1,85%.

Στο ταμπλό, άνοδο 2,4% σημείωσε η μετοχή της Microsoft μετά το συμβόλαιο που υπέγραψε με το Πεντάγωνο, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Αλμα 42% πραγματοποίησε η μετοχή της Fitbit μετά από δημοσίευμα του Reuters για πρόταση εξαγοράς από την Google.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v