Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα εταιρικά αποτελέσματα. Άλμα 19% για την Tesla. Κέρδη 1,7% για τη Microsoft. Βουτάει 20% το Twitter. Ενισχύεται ο χρυσός. Στο 1,76% η απόδοση του 10ετούς.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, υπό «βροχή» εταιρικών αποτελεσμάτων, με τη βουτιά του Twitter και της 3M να αντισταθμίζουν την άνοδο των Microsoft και Tesla.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,2% στις 16.759 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,6% στις 8.168 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,1% στις 3.002 μονάδες.

Η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή $1,38 για το τρίτο τρίμηνο και έσοδα $33,06 δισ., υψηλότερα από τα $1,25 και $32,23 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άνοδο 1,7% στα 139 δολάρια.

Άλμα 19% πραγματοποιεί η μετοχή της Tesla, μετά την ανακοίνωση αναπάντεχων κερδών για το τρίμηνο.

Άνοδο 4% σημειώνει η μετοχή της Dow, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Βουτιά 20% πραγματοποιεί το Twitter. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε κέρδη που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις. 

Απώλειες 4,5% σημειώνει η μετοχή της 3M, τις μεγαλύτερες από τις μετοχές του Dow Jones.

Πάνω από το 31% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου μέχρι σήμερα, με περίπου το 80% να υπερβαίνει τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Η Amazon, η Intel και η Visa είναι μεταξύ των εταιρειών που ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης.

«Μέχρι τώρα τα κέρδη στηρίζουν γενικά περαιτέρω άνοδο και ορισμένα δυνητικά “ναρκοπέδια” στον βιομηχανικό τομέα δεν αποδείχθηκαν μοιραία. Την ίδια στιγμή υπάρχουν κάποια στοιχεία ότι ο δημοφιλής τομέας του software έχει χάσει την ηγετική του θέση» έγραψε σε σημείωμα ο πρόεδρος και CEO της Μarketfield Asset Management.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών κινήθηκαν 1,1% χαμηλότερα τον Σεπτέμβριο, ενώ οι οικονομολόγοι προέβλεπαν μικρότερη πτώση, κατά 0,8%.

Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων και των αεροπλάνων, οι παραγγελίες υποχώρησαν λιγότερο -κατά 0,3%.

Οι παραγγελίες για καινούρια αυτοκίνητα και ανταλλακτικά διολίσθησαν κατά 1,6%, για εμπορικά αεροπλάνα σχεδόν 12% και για αμυντικά συστήματα, τανκς και πλοία κατά 4,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,5% στα 56,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει οριακή άνοδο 0,1% στα 1.496 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,114 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,76%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v