Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει σε επίπεδα-ρεκόρ η Wall Street

Νέα άνοδο καταγράφουν οι δείκτες, με στήριξη από τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. Ενισχύεται το δολάριο. Κέρδη 0,5% για το αργό. Στο 1,85% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Συνεχίζει σε επίπεδα-ρεκόρ η Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τα θετικά στοιχεία για την οικονομία, με τους δείκτες να σημειώνουν νέα ρεκόρ. 

O Dow Jones κινείται 0,15% στις 29.318 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,1% στις 9.363 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,2% στις 3.320 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών πραγματοποίησαν άλμα 16,9% τον Δεκέμβριο, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών.

Εν τω μεταξύ, αναπάντεχη άνοδο 0,2% σημείωσε η μεταποιητική παραγωγή τον Δεκέμβριο. 

Η συνολική βιομηχανική παραγωγή διολίσθησε 0,3% τον Δεκέμβριο, με τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειες να καταγράφουν απώλειες 5,6%. Εξαιρουμένου του τομέα των αυτοκινήτων, η βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη.

Θετικό αντίκτυπο στο επενδυτικό κλίμα έχουν και τα εταιρικά αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα το 8% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα και από αυτές το 72% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών.

«Υπάρχει πολύς ενθουσιασμός εκεί έξω και είναι ένας συνδυασμός κερδών και ισχυρών οικονομικών στοιχείων που στηρίζει την αγορά» δήλωσε στο Reuters αναλυτής της Spartan Capital Securities.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,5% υψηλότερα στα 58,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,3% στα 1.554 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει άνοδο έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1102 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης, στο 1,85%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Alphabet καταγράφει άνοδο 1%, μια ημέρα αφότου η κεφαλαιοποίηση της μητρικής της Google ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v