Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινούνται S&P 500 και Nasdaq

Ανοδο σημειώνουν δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους S7P 500 και Nasdaq να σκαρφαλώνουν σε νέα υψηλά. Ενισχύεται το δολάριο. Αλμα 5% για την Tesla. Στο 1,85% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινούνται S&P 500 και Nasdaq

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους δείκτες να βρίσκονται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την υπογραφή της «πρώτης φάσης» της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα και την έναρξη των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 28.907 μονάδες. Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,78% στις 9.250 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο υψηλό, ενώ νέο ρεκόρ καταγράφει και ο S&P 500, ο οποίος κινείται 0,5% υψηλότερα στις 3.282 μονάδες. 

O αντιπρόεδρος της Κίνας Λιου Χε αναμένεται να φτάσει στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για την υπογραφή της «πρώτης φάσης» της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. H Wall Street Journal μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα αναμένεται να ανακοινώσουν την Τετάρτη σχέδια για την καθιέρωση συνομιλιών, με στόχο την προώθηση μεταρρυθμίσεων και στις δύο χώρες. 

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν και οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τις εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Την Τρίτη, η JP Morgan και η Wells Fargo θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 θα υποχωρήσουν κατά 2% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,1% υψηλότερα στα 59,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,25% στα 1.556 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,112 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο δύο μονάδων βάσης, στο 1,85%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla καταγράφει άλμα 5% στο νέο ιστορικό υψηλό των 509 δολαρίων, καθώς αναλυτής αύξησε την τιμή-στόχο της μετοχής στα 612 δολάρια από 385 προηγουμένως. 

Eν τω μεταξύ, η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, ετοιμάζεται να ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση το 1 τρισ. δολάρια. Θα είναι η τέταρτη από τις μεγάλες τεχνολογικές που θα φτάσει το σημείο-ορόσημο. Η μετοχή της διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης έχει κάνει ράλι 7% από την αρχή της χρονιάς, με στήριξη από τις ελπίδες για ακόμη μία άνοδο-ρεκόρ στις διαφημίσεις, όταν ανακοινώσει αποτελέσματα στις 3 Φεβρουαρίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v