Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Νέα ιστορικά υψηλά στο αμερικανικό χρηματιστήριο με συγκρατημένη άνοδο και από τους τρεις δείκτες. Ενισχύθηκε το δολάριο. Υψηλότερα ο χρυσός. Στο 1,83% το 10ετές ομόλογο.

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Κέρδη στη Wall Street μετά τα καλά στοιχεία ανάπτυξης στην Κίνα που καθησυχάζουν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Ειδικότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έτρεξε με 6,1% το 2019, τη βραδύτερη ανάπτυξη των τελευταίων 29 ετών, η οποία ωστόσο ήταν εντός των προβλέψεων των αναλυτών δεδομένου του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα θετικός είναι ο αντίχτυπος από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ. Με το 8% των εισηγμένων να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 72% έχει γνωστοποιήσει κέρδη καλύτερα των αναμενόμενων.

Επιπλέον, στην στεγαστική αγορά, η κατασκευή νέων κατοικιών πραγματοποίησε άλμα 16,9% τον Δεκέμβριο, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις κατοικιών ενισχύθηκαν στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,608 εκατομμυρίου τον περασμένο μήνα από 1,375 εκατ. τον Νοέμβριο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι οι ενάρξεις θα διαμορφωθούν στο 1,375 εκατ.

Παράλληλα, η μεταποίηση στις ΗΠΑ σημείωσε αναπάντεχη άνοδο τον Δεκέμβριο καθώς η πτώση στην παραγωγή αυτοκινήτων αντισταθμίστηκε από αυξήσεις στην παραγωγή άλλων διαρκών αγαθών.

Ειδικότερα, η Fed ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η μεταποιητική παραγωγή ενισχύθηκε 0,2% τον περασμένο μήνα μετά από άνοδο 1% τον Νοέμβριο.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,17% ή 50 μονάδες στις 29.347, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,31% στις 3.327 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,34% στις 9.388 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Visa (+1,8%) και Travelers (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (-2,3%) και Walmart (-1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε οριακά χαμηλότερα στα 58,50 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,6% στα 1.560 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1094 δολ. από 1,1135 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κέρδισε δύο μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,83%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v