Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall Street μετά το sell-off

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες παρά την ελεύθερη πτώση των ασιατικών μετοχών. Άλμα 4% για τη Nike. Ενισχύεται το δολάριο. Στο 1,54% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ανακάμπτει η Wall Street μετά το sell-off

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τη βουτιά της Παρασκευής, κόντρα στον πανικό που επικράτησε στις ασιατικές αγορές στην πρώτη μέρα συναλλαγών, μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,07% στις 28.468 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,98% υψηλότερα στις 9.240 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,66% στις 3.246 μονάδες. 

Οι δείκτες στα χρηματιστήρια της ηπειρωτικής Κίνας κατέγραψαν πτώση ως 9% κατά την πρώτη συνεδρίαση μετά τις διακοπές για το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος. Στο άνοιγμα, πάνω από 2.900 μετοχές ήταν στο -10%, που αποτελεί και το μέγιστο όριο διακύμανσης. Εν τω μεταξύ, trader στη Σαγκάη δήλωσε στους Financial Times ότι υπάρχουν σημάδια πως η λεγόμενη «εθνική ομάδα» κρατικών θεσμικών επενδυτών αγόραζε μετοχές για να στηρίξει την αγορά. «Το αρχικό sell-off ήταν αναπόφευκτο», τόνισε. «Θα περίμενα περισσότερες αγορές από την "εθνική ομάδα" το απόγευμα, προκειμένου να "ωραιοποιηθεί" λίγο η κατάσταση».

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM αυξήθηκε στις 50,9 μονάδες τον περασμένο μήνα, το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούλιο. Τον Δεκέμβριο βρισκόταν στις 47,8 μονάδες.

Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει επέκταση του κλάδου, ο οποίος αντιστοιχεί στο 11% της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης είχε παραμείνει κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων για πέντε διαδοχικούς μήνες. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο του δείκτη στις 48,5 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,85% στα 51,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,3% στα 1.583 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει άνοδο έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,105 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τέσσερις μονάδες υψηλότερα, στο 1,548%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nike καταγράφει άνοδο 4% στα 100 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. Αναλυτές της UBS και της JP Morgan συνέστησαν αγορά της μετοχής, χαρακτηρίζοντας την πρόσφατη πτώση λόγω του κορωνοϊού ως την καλύτερη ευκαιρία αγοράς των τελευταίων ετών. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v