Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν τα ρεκόρ στη Wall Street

Κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τους S&P και Nasdaq να πιάνουν νέα ιστορικά υψηλά. Σε ρεκόρ η μετοχή της Amazon (+3%) στα 2.133 δολ. Τέταρτη σερί άνοδος για τον χρυσό. Κάτω από τα 50 δολ. το πετρέλαιο WTI.

Επέστρεψαν τα ρεκόρ στη Wall Street

Άνοδος στη Wall Street με ώθηση από την τεχνολογία καθώς φαίνεται, έστω και προσωρινά, να περιορίζονται οι ανησυχίες για τον κορωνοϊό.

Στην Κίνα τα θύματα του κορωνοϊου έχουν ξεπεράσει τα 900 και τα κρούσματα τα 40.100. Εκτός Κίνας έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 350 κρούσματα σε τριάντα χώρες. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των θυμάτων ξεπέρασε αυτών της επιδημίας SARS το 2002-2003.

«Η διάρκεια αυτού του ιού θα καθορίσει πόσο θα διαρκέσουν οι διαταραχές στη λειτουργία των επιχειρήσεων και ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στην Κίνα και στην παγκόσμια οικονομία» ανέφερε αναλυτής της Baird.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τον κορωνοϊό ως πιθανή απειλή για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Στην εξαμηνιαία της έκθεση η Fed έγραψε ότι «πιθανές δευτερογενείς επιπτώσεις από τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην Κίνα αποτελούν ένα νέο ρίσκο για τις οικονομικές προοπτικές».

«Αν και τα τελευταία οικονομικά στοιχεία δείχνουν σταθεροποίηση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη και στην Κίνα, η πρόσφατη εμφάνιση του κοροναϊού μπορεί να οδηγήσει σε απότομες μεταβολές στην οικονομία της Κίνας, που θα επηρεάσουν το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας» προειδοποίησε σύμφωνα με το CNBC η Fed.

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε νωρίτερα, ότι έχει φτάσει η ώρα να διαπραγματευτούν οι ΗΠΑ «πολύ σοβαρά» μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η Ευρώπη μας αντιμετωπίζει άσχημα», τόνισε.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,6% ή 175 μονάδες στις 29.276, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,65% στις 3.350 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,13% στις 9.628 μονάδες. Σημειώνεται ότι οι S&P και Nasdaq έπιασαν για άλλη μια φορά νέα ιστορικά υψηλά.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Microsoft (+3%) και Boeing (+2,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Exxon Mobil (-1,3%) και Walmart (-1,2%).

Επιπλέον, νέο ιστορικό υψηλό έπιασε η μετοχή της Amazon σημειώνοντας άνοδο 3% στα 2.133 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,0910 δολ. από 1,0948 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε σε χαμηλό έτους στα 49,57 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα για τέταρτη σερί μέρα, τούτη τη φορά, 0,4% στα 1.579 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς έχασε τρεις μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v