Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street

Ισχυρή άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq να πιάνει νέο ιστορικό υψηλό και τον Dow Jones να κερδίζει περισσότερες από 400 μονάδες. «Άλμα» 14% για την Tesla. Στο 1,6% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο.

Ράλι στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από το ράλι στο κινεζικό χρηματιστήριο μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να ρίξει 1,7 τρισ. γουάν στην εγχώρια αγορά Δευτέρα και Τρίτη.

«Οι επενδυτές φαίνεται να αντιδρούν θετικά στα βήματα που έχουν λάβει ως τώρα οι κινεζικές αρχές» ανέφερε αναλυτής στο Reuters. «Το αν ο ιός θα έχει μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην ευρύτερη παγκόσμια οικονομία θα εξαρτηθεί κυρίως από τη δυνατότητα των μεγάλων κυβερνήσεων να χρησιμοποιήσουν πόρους για να περιορίσουν την επιδημία», πρόσθεσε.

Από πλευράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων, θετικός ήταν ο αντίχτυπος και από την ανάκαμψη στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Δεκέμβριο μετά την πτώση του Νοεμβρίου. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι βιομηχανικές παραγγελίες ενισχύθηκαν 1,8% τον Δεκέμβριο. Τον Νοέμβριο είχαν διολισθήσει 1,2%. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο 1,5%.

Στο εταιρικό μέτωπο, μάλλον δεν ενθουσίασαν τα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ καθώς η Alphabet (-2,5%), μητρική της Google, ανακοίνωσε μεν καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη τριμήνου ωστόσο απογοήτευσαν τα έσοδα. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 10,67 δισ. δολάρια ή 15,35 δολ. ανά μετοχή και τα έσοδα ανήλθαν στα 46,08 δισ. ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στα 12,49 δολ. και έσοδα στα 46,94 δισ. δολάρια.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,44% ή 410 μονάδες στις 28.810, ο S&P σημείωσε άνοδο 1,62% στις 3.301 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,09% στις 9.467 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Caterpillar (+3,2%) και Dow Inc. (+3,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Exxon Mobil (-1,3%) και Travelers (-0,6%).

Επιπλέον, για άλλη μια συνεδρίαση κέρδισε τις εντυπώσεις η μετοχή της Tesla καθώς έπιασε νέο ιστορικό υψηλό σημειώνοντας «άλμα» 14%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1044 δολ. από 1,1063 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου παρέμεινε σε επίπεδα bear market υποχωρώντας 1% στα 49,61 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού «βούλιαξε» 1,7% στα 1.555 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά επτά μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,60%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v