Ανακάμπτει η Wall Street μαζί με το αργό

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες καθώς η τιμή του αργού δείχνει σημάδια σταθεροποίησης. Άλμα 2% για τον χρυσό. Οριακές κινήσεις για το δολάριο. Πτώση 2% για το Netflix. Στο 0,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου.

Ανακάμπτει η Wall Street μαζί με το αργό

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά το χθεσινό κλείσιμο του Dow Jones και του S&P 500 σε χαμηλό δύο εβδομάδων, καθώς η τιμή του αργού φαίνεται να σταθεροποιείται και οι επενδυτές αναμένουν την έγκριση ενός νέου πακέτου τόνωσης της οικονομίας από το Κογκρέσο.

Ο Dow Jones ενισχύεται 2% στις 23.478 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 2,2% στις 8.446 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 1,9% στις 2.789 μονάδες. 

O βιομηχανικός δείκτης διολίσθησε χθες 2,7% στις 23.018 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 3,1% στις 2.736 μονάδες. Ο Νasdaq βούτηξε 3,5% στις 8.263 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Απριλίου.

Την Τρίτη η Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο που περιλαμβάνει βοήθεια για μικρές επιχειρήσεις, νοσοκομεία καθώς και χρήματα για περισσότερα τεστ. Το νομοσχέδιο αφορά πακέτο μέτρων ύψους 484 δισ. δολαρίων.

Μετά την ομόφωνη ψηφοφορία της Γερουσίας, το νομοσχέδιο παίρνει τον δρόμο για τη Βουλή, όπου στόχος είναι να εγκριθεί μέχρι την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, σημάδια σταθεροποίησης εμφανίζει σήμερα το αργό πετρέλαιο, μετά την ιστορική βουτιά που κατέγραψε το προηγούμενο διήμερο.

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού παραδόσεως Ιουνίου ενισχύεται 17% στα 13,6 δολάρια το βαρέλι. Άνοδο 5,9% καταγράφει η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent στα 20,48 δολάρια το βαρέλι.

Θετικό αντίκτυπο στο επενδυτικό κλίμα έχουν και τα αποτελέσματα τριμήνου, που ανακοινώθηκαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Η μετοχή της Chipotle ενισχύεται 6%, μετά την εμφάνιση κερδών που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Άλμα 19% σημειώνει η Snap, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή του Netflix υποχωρεί 2% παρά το ρεκόρ νέων συνδρομητών. H πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι αύξησε κατά 15,8 εκατομμύρια τους συνδρομητές του παγκοσμίως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι αρχικής πρόβλεψης (προ κορωνοϊού) για αύξησή τους κατά επτά εκατομμύρια. Από την άλλη πλευρά, το Netflix επεσήμανε ότι, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, έχουν σταματήσει σχεδόν όλες οι παραγωγές του ανά τον κόσμο και ο προγραμματισμός ορισμένων νέων ταινιών και σειρών θα καθυστερήσει κατά περίπου ένα τρίμηνο.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 2% υψηλότερα στα 1.726 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει άνοδο τριών μονάδων βάσης, στο 0,6%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει οριακές μεταβολές έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,086 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v