Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στη Wall Street μετά το τριήμερο ράλι

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Πτώση 1% για το αργό. Διολισθαίνει και ο χρυσός. Στο 0,74% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Διστακτική άνοδος στη Wall Street μετά το τριήμερο ράλι

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά από τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις και ενώ οι επενδυτές «ζυγίζουν» τις ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας έναντι στοιχείων που δείχνουν αναζωπύρωση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ και στο Πεκίνο.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 26.333 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,67% στις 9.962 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,3% στις 3.135 μονάδες. 

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ θα δώσει κατάθεση για δεύτερη ημέρα στην τραπεζική επιτροπή της Γερουσίας.

Την Τρίτη ο κ. Πάουελ προειδοποίησε τα μέλη της επιτροπής ότι παραμένει η αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, τονίζοντας ότι μια πλήρης ανάκαμψη θα έρθει μόνο όταν οι πολίτες είναι βέβαιοι ότι η πανδημία έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατασκευών νέων σπιτιών αυξήθηκαν 4,3% στις ΗΠΑ τον Μάιο, καθώς η οικονομία πήρε ξανά μπροστά και τα χαμηλά επιτόκια προσέλκυσαν περισσότερους αγοραστές, ενθαρρύνοντας τους κατασκευαστές να πατήσουν γκάζι.

Οι οικοδομικές άδειες έκαναν άλμα 14,4%, στο 1,22 εκατ. ετησίως.

Στο μέτωπο των μετοχών, ξεχωρίζει η είδηση για την αναστολή διαπραγμάτευσης της Hertz εν αναμονή ανακοινώσεων από την εταιρία. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,02% στα 37,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,4% στα 1.729 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 0,74%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v