Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street μετά τις λιανικές πωλήσεις

Συνεχίζουν ανοδικά οι δείκτες, μετά την άνοδο-ρεκόρ των λιανικών πωλήσεων και τα θετικά στοιχεία για θεραπεία κατά του κορωνοϊού. Κέρδη για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό. Στο 0,77% η απόδοση του 10ετούς.

Ράλι στη Wall Street μετά τις λιανικές πωλήσεις

Ράλι καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά την άνοδο-ρεκόρ των λιανικών πωλήσεων τον Μάιο σε συνδυασμό με τα θετικά ευρήματα από τη χρήση της ουσίας δεξαμεθαζόνης σε ασθενείς με Covid-19 και τις προσδοκίες για περαιτέρω μέτρα τόνωσης από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Dow Jones πραγματοποιεί άλμα 2,8% στις 26.498 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,15% υψηλότερα στις 9.930 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 2,67% στις 3.148 μονάδες.

Οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 17,7% τον περασμένο μήνα, έναντι πρόβλεψης για άνοδο 8,8%.
Τον Απρίλιο, οι λιανικές πωλήσεις είχαν βουτήξει 16,4%.

Εξαιρουμένης της κατηγορίας των αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 12,4%, μετά από πτώση 17,2% τον Απρίλιο.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, ο οποίος έσπευσε να προαναγγείλει ότι έρχεται μεγάλη ημέρα για τη Wall Street.

«Wow! Οι λιανικές πωλήσεις του Μαΐου κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο όλων των εποχών, πάνω 17,7%. Πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν. Φαίνεται σαν μια μεγάλη ημέρα για το χρηματιστήριο και για την αγορά εργασίας», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ, κλινική δοκιμή έδειξε ότι η δεξαμεθαζόνη μπορεί να βοηθήσει να σωθούν ζωές ανθρώπων που έχουν νοσήσει βαριά από κορωνοϊό.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι για κάθε 8 ασθενείς που χρειάζονται μηχανικό αερισμό, θα μπορούσε να σωθεί μια ζωή. Σε ασθενείς στους οποίους χορηγείται οξυγόνο σώζεται μια ζωή για κάθε 20-25. Υπάρχει σαφές όφελος, δήλωσε. Η αγωγή φτάνει τις 10 ημέρες με τη δεξαμεθαζόνη και στοιχίζει 35 λίρες η σωτηρία ενός ασθενούς.

Θετικό αντίκτυπο στο επενδυτικό κλίμα είχε και δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει σχέδιο για επενδύσεις $1 τρισ. σε υποδομές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 2,9% στα 38,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% υψηλότερα, στα 1.723 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,128 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται 4 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,77%.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών που θα επωφεληθούν από την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Οι μετοχές των United, Delta και American Airlines ενισχύονται πάνω από 7%.

Άλμα πάνω από 8% καταγράφουν οι μετοχές των Norwegian Cruise Line, Carnival και Royal Caribbean.

Άνοδο 3,7% σημειώνει η μετοχή της Boeing στα 197 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v