Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη σερί άνοδος στη Wall Street

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τις εντυπώσεις να κερδίζει ο Nasdaq (+1,43%). Στο 0,71% το 10ετές ομόλογο. Υψηλότερα το πετρέλαιο, πιέσεις στον χρυσό. Υποχώρησε το δολάριο.

Δεύτερη σερί άνοδος στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι με την επανέναρξη της αμερικανικής οικονομίας παρά ανήσυχοι από τον κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος πανδημίας στις ΗΠΑ.

«Τα αυξημένα κρούσματα σε συγκεκριμένες πολιτείες είναι μια εν δυνάμει απειλή για την αγορά. Ωστόσο θα χρειαζόταν συνεχή αύξηση των κρουσμάτων για να αλλάξει δραματικά η κατάσταση στις ΗΠΑ», σχολίασε ο Adam Crisafulli, ιδρυτής της Vital Knowledge .

Επιπλέον, θετικός ήταν ο αντίχτυπος από την απόφαση της Fed να επεκτείνει το εύρος του προγράμματος αγορών εταιρικού χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Μαρτίου η κεντρική τράπεζα είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει αγορές μεριδιών ETF εταιρικών ομολόγων, μια κίνηση η οποία θεωρείται πως άλλαξε ριζικά το κλίμα στη χρηματιστηριακή αγορά.

Με βάση τις νέες αναθεωρημένες οδηγίες που δημοσίευσε τη Δευτέρα, η κεντρική τράπεζα θα αγοράζει εκτός από ETF και εταιρικά ομόλογα που έχουν διάρκεια ωρίμανσης ως και πέντε έτη.

Στο μεταξύ, σταθεροποιείται η επιχειρηματική δραστηριότητα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο, μετά από δύο μήνες ιστορικής συρρίκνωσης, σύμφωνα με την έρευνα για τη μεταποίηση από τη Fed της Νέας Υόρκης.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, ο δείκτης Empire State, που καταγράφει τη μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης, αυξήθηκε 48 μονάδες, φτάνοντας στο -0,2 τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε ανάγνωση τόσο κοντά στο μηδέν δείχνει σταθερές συνθήκες. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αποτέλεσμα -30, σύμφωνα με έρευνα του Econoday.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,62% ή 157 μονάδες, στις 25.763, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,83% στις 3.066 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,43% στις 9.726 μονάδες.

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2,4% στα 37,12 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,6% στα 1.727 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 0,71%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,5% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1314 δολ. από 1,1256 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v