Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Ηπιες μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες, με το βλέμμα στην εξέλιξη της πανδημίας. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Υποχωρεί το αργό. Πτώση και για τον χρυσό. Στο 0,71% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Mε αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, εν μέσω ανησυχιών για την άνοδο των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,54% στις 25.958 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,1% στις 9.980 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,2% στις 3.106 μονάδες.

Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών. H μετοχή της United Airlines υποχωρεί 4,2%, της Delta 3,3% και της American 3,7%.

Απώλειες πάνω από 2% σημειώνει η μετοχή της Nordstrom.

Η μετοχή της Carnival διολισθαίνει 7,2%, της Norwegian Cruise 5,4% και της Royal Caribbean 4,2%.

Αρκετές πολιτείες στις ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με μια αναζωπύρωση της πανδημίας. Η Αριζόνα κατέγραψε ρεκόρ νέων κρουσμάτων, ενώ στο Τέξας ο αριθμός των νοσηλευομένων ενισχύθηκε 11%.

Στην Κίνα έκλεισαν όλα τα σχολεία στην πρωτεύουσα της χώρας, μετά το νέο ξέσπασμα του ιού με εστία μια αγορά τροφίμων.

«Πιστεύουμε ότι η αγορά έχει προεξοφλήσει αρκετά καλά νέα και το ράλι αναμένεται να πάρει μια ανάσα τους ερχόμενους μήνες καθώς θα εξελίσσεται η ανάκαμψη», ανέφερε σε σημείωμα προς τους επενδυτές αναλυτής της Wells Fargo. «Αναμένουμε έντονη μεταβλητότητα κατά τους ερχόμενους μήνες καθώς θα παρακολουθούμε πώς εξελίσσεται η επανεκκίνηση της οικονομίας και πώς προχωρούν οι καταναλωτικές δαπάνες», πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν λιγότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας ανήλθε στο 1,51 εκατομμύριο την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιουνίου, οριακά χαμηλότερα από το 1,57 εκατομμύριο την περασμένη εβδομάδα.

Οι αιτήσεις κινούνται πάνω από το επίπεδο του 1 εκατομμυρίου για 13 διαδοχικές εβδομάδες.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεπαν 1,29 εκατομμύριο νέες αιτήσεις.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,45% στα 37,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% χαμηλότερα, στα 1.732 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,71%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της American Express σημειώνει πτώση 1,5%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Η μετοχή της Hertz τέθηκε σε αναστολή διαπραγμάτευσης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v