Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street εν μέσω ανησυχιών για την πανδημία

Mε αρνητικά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 0,91% βουτάει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη για το αργό. Νέα άνοδος για τον χρυσό.

Υποχωρεί η Wall Street εν μέσω ανησυχιών για την πανδημία

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, με τον Nasdaq να διαγράφει τα αρχικά ήπια κέρδη.

O Dow Jones σημειώνει πτώση 1,02% στις 29.098 μονάδες, ο Nasdsaq διολισθαίνει 0,56% υψηλότερα στις 11.717 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,03% στις 3.536 μονάδες.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο τομέας της τεχνολογίας βρέθηκε στο «κόκκινο» καθώς η ανακοίνωση των Pfizer και BioNTech πυροδότησε ένα rotation από τις τεχνολογικές προς τις κυκλικές μετοχές.

O Ρικ Ρίντερ της BlackRock δήλωσε στο CNBC ότι αναμένει πως οι μετοχές θα συνεχίσουν να ενισχύονται ως το τέλος του έτους, αν και προβλέπει ότι θα υπάρχουν αναταραχές. Σημείωσε επίσης ότι αναμένει η ανάκαμψη της οικονομίας να συνεχιστεί παρά την άνοδο των κρουσμάτων.

«Η Fed θα διατηρήσει την υποστηρικτική νομισματική πολιτική για αρκετό καιρό», σημείωσε ο κ. Ρίντερ. «Όταν υπάρχει τόσο πολλή τόνωση, τόσο πολλή ρευστότητα και εν συνεχεία προστίθεται δημοσιονομική τόνωση, η οικονομία θα τα πάει καλά», πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο πληθωρισμός υποχώρησε τον Οκτώβριο στο 1,2% από 1,4% τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο πληθωρισμός θα διολισθήσει στο 1,3%.

Ο δομικός πληθωρισμός διολίσθησε στο 1,6% από 1,7%. 

Εν τω μεταξύ, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στις 709.000 την περασμένη εβδομάδα από 757.000 προηγουμένως.

Είναι η τέταρτη διαδοχική εβδομάδα που κινούνται καθοδικά, αν και παραμένουν υψηλότερα από το ρεκόρ που είχε καταγραφεί προ πανδημίας (695.000), το 1982.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,75% στα 41,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,8% υψηλότερα στα 1.876 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,179 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 6 μονάδες βάσης, στο 0,91%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v