Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στη Wall εν μέσω αισιοδοξίας για το εμβόλιο

Ανακάμπτουν από τη χθεσινή πτώση οι δείκτες, με τον Dow Jones να οδεύει για εβδομαδιαία κέρδη. Διολισθαίνει το δολάριο. Απώλειες για το αργό. Νέα άνοδος για τον χρυσό. Στο 0,88% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Θετικά πρόσημα στη Wall εν μέσω αισιοδοξίας για το εμβόλιο

Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στο αισιόδοξο σενάριο της οικονομικής ανάκαμψης, μετά τα θετικά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,69% στις 29.271 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,63% υψηλότερα στις 11.780 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,65% στις 3.559 μονάδες.

«Τα θετικά νέα αυτής της εβδομάδας για το εμβόλιο αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού, κατά τη γνώμη μας, καθώς επιτρέπουν στην αγορά να παραβλέψει την πρόσφατη άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού και να αρχίσει να βλέπει το τέλος της πανδημίας και την επαναλειτουργία της οικονομίας», έγραψε ο Μάρκο Κολάνοβιτς, υπεύθυνος μακροοικονομικής στρατηγικής της JP Morgan.

Ο Dow Jones βρίσκεται 2,7% υψηλότερα για την εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση της Pfizer τη Δευτέρα ότι το εμβόλιο που εξελίσσει με την BioNTech είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό. H είδηση πυροδότησε ένα rotation από τις τεχνολογικές προς τις κυκλικές μετοχές που θα επωφελούνταν από μια οικονομική ανάκαμψη την επόμενη χρονιά. Ωστόσο, στα μέσα της εβδομάδας, το rotation πάγωσε καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για τον οικονομικό αντίκτυπο από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Την Πέμπτη, ο βιομηχανικός δείκτης έφτασε να υποχωρεί πάνω από 300 μονάδες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καταγράφοντας τη δεύτερη διαδοχική ημερήσια πτώση.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ ενισχύθηκε 0,3% τον περασμένο μήνα, μετά από άνοδο 0,4% τον Σεπτέμβριο.

Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019, ο δείκτης κατέγραψε άλμα 0,5%.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο του δείκτη 0,2% σε μηνιαία βάση και 0,4% σε ετήσια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,97% στα 40,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 1,02% στα 1.892 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,181 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 0,88%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v