Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη ημέρα ανόδου για τον Dow Jones

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με τον τεχνολογικό τομέα να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης. Ενισχύεται το δολάριο. Κέρδη 3% για το αργό. Στο 0,97% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Υποχωρεί ο χρυσός.

Τρίτη ημέρα ανόδου για τον Dow Jones

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, με τον Dow Jones να ενισχύεται για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση εν μέσω αισιοδοξίας για το εμβόλιο της Pfizer.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,22% στις 29.485 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,05% υψηλότερα στις 11.675 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,53% στις 3.564 μονάδες. 

Ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 262 μονάδων την Τρίτη και 800 μονάδων τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση των Pfizer και BioNTech ότι το υπό εξέλιξη εμβόλιό τους κατά του κορωνοϊού είναι 90% αποτελεσματικό.

Η είδηση οδήγησε τους επενδυτές να στραφούν από τον τομέα της τεχνολογίας στις κυκλικές μετοχές που αντιδρούν θετικά στην ανάκαμψη. Ο ενεργειακός τομέας έχει ενισχυθεί 17% αυτή την εβδομάδα, καθώς η τιμή του αργού έχει πραγματοποιήσει άλμα. Ο χρηματοοικονομικός τομέας έχει καταγράψει κέρδη 9% από τη Δευτέρα.

«Μετά την ανακοίνωση για το εμβόλιο πριν το άνοιγμα της Δευτέρας, οι επενδυτές πουλάνε τις μετοχές “stay at home”, κυρίως από τον τομέα της τεχνολογίας και των επικοινωνιών, και αγοράζουν μετοχές που ευνοούνται από την επανέναρξη της οικονομίας. Η συνέχιση της τάσης αυτής πείθει ολοένα και περισσότερους επενδυτές ότι μπορεί να διαρκέσει», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ καταγράφουν διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων. Χθες Τρίτη καταγράφηκαν 201.961 κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί άλμα 3% στα 42,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,8% στα 1.859 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,175 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 0,97%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v